Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα με 1547 νέα κρούσματα και με 26 νέα κρούσματα για την περιοχή του Έβρου, δύσκολες είναι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Τις τελευταίες δύο μέρες έγιναν οκτώ νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, με τις οτκώ νέες εισαγωγές, δόθηκε και ένα εξιτήριο. Πρόκειται για τρία άτομα από την Αλεξανδρούπολη, έναν 59χρονο έναν 20χρονο και μια 52χρονη, έναν 54χρονο από το Διδυμότειχο, μια 63χρονη από την Καβάλα, μια 52χρονη από την Ξάνθη, μια 80χρονη από την Δράμα και έναν 78χρονο από τις Σέρρες.

Εξιτήριο, το 163ο, πήρε ένας 40χρονος άνδρας από την Κομοτηνή ο οποίος είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 24 Οκτωβρίου.
Με αυτά τα δεδομένα σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 28 ασθενείς. Από αυτούς οι 20 είναι στη covid-19, οι 2 στη ΜΕΘ και οι 6 στη ΜΕΛ.

Υπευνθυμίζουμε πως εκτός από τις 14 μέρες αναστολής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης αλλά και το κλείσιμο τμημάτων του 3ου ΓΕΛ, νέα τμήματα σχολείων στον Eβρο αναστέλλουν από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων τα παρακάτω σχολεία:

1 τμήμα στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (το κρούσμα αφορά εκπαιδευτικό)
1 τμήμα στο 1ο Νηπιαγωγειο Αλεξανδρουπολης
1 τμήμα στο 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
2 τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου
Και το 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης(λόγω επαφής 2 δασκάλων με επιβεβαιωμενο κρούσμα)

Προηγούμενο άρθροΕπείγον μήνυμα από το 112: «Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος»
Επόμενο άρθροΚλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου