Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Εχίνου στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη μετά και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή αλλά και τον θάνατο ενός συνανθρώπου απο σήμερα έως και τις 7 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Εχίνου.

«Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα (σσ της Τετάρτης) κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση” είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

“Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από τη γνωστοποίηση πως ηλικιωμένος ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν κάτοικος χωριού (του Εχίνου) του συγκεκριμένου Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι όλο το χωριό μπαίνει σε καραντίνα και υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση για έξοδο από το σπίτι.

Το κέντρο υγείας του Δήμου ενισχύθηκε με ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδικά εξοπλισμένο. Την διανομή ειδων πρώτης ανάγκης και φαρμάκων θα πραγματοποιεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 22 νεκροί, 78 νέα κρούσματα – Στα 821 συνολικά στη χώρα μας
Επόμενο άρθροΠρόστιμα επέβαλε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας σε πολίτες που δεν τήρησαν τον νόμο απαγόρευσης εξόδου