Στους 183 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Μια 80χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το βράδυ της Δευτέρας.

Παράληλα, ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την νέα έξαρση κρουσμάτων στην χώρα, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 97. 

Στην κυβέρνηση βρίσκονται σε εγρήγορση με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία, ενώ εδώ και καιρό έχουν καταρτιστεί τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την διαχείριση καταστάσεων και τα οποία θα ανεργοποιηθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο. 

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό ο ΕΟΔΥ επαναφέρει την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην χώρα μας.

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέλει ένα κλίμα πανικού, ειδικά την στιγμή που ανοίγουν τα σύνορα της χώρας για να υποδεχτεί τουρίστες, σε πρώτη φάση στις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια την 1η Ιουλίου. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και όπως έχουν επισημάνει σε δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείεται να παρέμβουν περιοριστικά σε τοπικό επίπεδο όπου αυτό χρειάζεται ή ακόμη και να απαγορεύσουν κάποιες πτήσεις όπως έγινε πρόσφατα με τις πτήσεις από Ντόχα. 

“Δεν έχουμε τελειώσει” με τον κορονοϊό είναι το σήμα που εκπέμπει η κυβέρνηση και ενδεικτικό αυτού είναι οι συνεχείς έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ αλλά και το τσουχτερό πρόστιμο στο club στη Μύκονο.

«Δεν χρειάζεται πανικός», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω του ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται παντού, έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις επιχειρήσεων και, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα και “λουκέτα”. ιαβεβαίωσε πως η Πολιτεία έχει σχέδιο όταν επανεκκινήσει ο τουρισμός και όπου υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, θα παρεμβαίνει.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, σημειώντας πως “ένας άνθρωπος στο συγχρωτισμό μπορεί να μολύνει μέχρι 80 άτομα”, ενώ τόνισε πως είναι πραγματιγκή η πιθανότητα για τοπικά lockdown. 

Πηγή:www.ant1news.gr

Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση για υπουργούς με τα «βαριά» χαρτοφυλάκια – Ποια είναι τα ονόματα που παίρνουν τα «εύσημα»;
Επόμενο άρθροΟ ΑΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Μανώλη Στυλιανίδη