[ad_1]

ΣΟΠΠ

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου.

ΣΟΠΠ 3Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ροδόπης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της Π.Υ Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής κ. Γεώργιος Ζιώγας, ο εκπρόσωπος  του Λιμενικού Σώματος, οι εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, η Διεύνθυνση Δασών Ροδόπης κ. Ελευθέριος Τηγανούριας, ο προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Δερνεκτσής, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής κ. Θέμης Τζενετίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μαρωνείας Σαπών Γεώργιος Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρριανών κ. Μολλά Ισμαήλ, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων, η προϊσταμένη της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής κα. Γεωργία Ανδρέου, του Ε.Κ.Α.Β., της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ροδόπης και του Ο.Τ.Ε. ΑΕ.

ΣΟΠΠ 4Κατά τη συνεδρίαση, έγινε εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν θέματα πρόληψης για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο 2016 κυρίως όσο αφορά στο συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα θέματα, στα οποία επικεντρώθηκαν κατά προτεραιότητα τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. είναι:

α. η αποκατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου για αμεσότερη πρόσβαση και επέμβαση στις δασώδεις περιοχές σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς

β. η ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος

γ. η εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς, που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις

δ. η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για απαγόρευση της καύσης αγρών

ε. η ενημέρωση των αγροτών, ότι σε περίπτωση καύσης καλλιεργήσιμης έκτασης, ενημερώνεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με άμεσες συνέπειες στην επιδότησή τους.

στ. η συνεργασία και ο συντονισμός των τοπικών Αρχών με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Στρατό  για την πρόληψη – διαχείριση – καταστολή των συνεπειών, που μπορεί να προκληθούν από τις δασικές πυρκαγιές.

Κατά τη λήξη του σημερινού Σ.Ο.Π.Π., σημειώθηκε, ότι άμεσα πρόκειται να εκδοθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές για κατηγορίες κινδύνου πυρκαγιάς 3 και άνω σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις στη λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης για το Πασχα