Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης θα έχει σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης μετά το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τις εξετάσεις. Όπως σημείωσε, η κατάσταση είναι πολύ δυσχερής για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «θα έχουμε μία συνάντηση με τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών γιατί είναι γνωστό ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δεν γινόντουσαν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος και υπήρξε διάλλειμα δύο εβδομάδων ώσπου στις 11 Μαρτίου δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4599/2019 όπου δημιουργεί πραγματικά τεράστιο πρόβλημα στις Σχολές και στους υποψήφιους οδηγούς. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος οδηγός στον τομέα της πρακτικής εξέτασης, γίνεται με το όχημα της Σχολής η οποία το παραχωρεί στην υπηρεσία, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, με την παρουσία πια μόνο του εξεταστή χωρίς την παρουσία του δασκάλου, με αποτέλεσμα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος να μην υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη στο όχημα. Γιατί είναι γνωστό ότι όποιος παραχωρεί το όχημά του σε κάποιον ο οποίος δεν έχει δίπλωμα, δεν καλύπτεται ασφαλιστικά. Κι επειδή ο υποψήφιος οδηγός δεν έχει δίπλωμα και μπαίνει στη διαδικασία να το αποκτήσει, και το όχημα ο ιδιοκτήτης το παραχωρεί στην υπηρεσία για να γίνει η πρακτική εξέταση, σημαίνει ότι το όχημα αυτό είναι ανασφάλιστο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ασφαλιστική κάλυψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες, γι’ αυτό και λέμε ότι ήταν ατόπημα του νόμου, του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών του κ. Σπίρτζη που έβγαλε τη συγκεκριμένη διάταξη, χωρίς να προβλέψει τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος που παραχωρείται. Γι’ αυτόν το λόγο και οι 13 Περιφέρειες θα προχωρήσουν σε κοινό ψήφισμα, μια κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον αντίστοιχο υπουργό, ώστε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για να μπορέσουν να αρχίσουν ξανά οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, μέχρι να προβλεφθεί από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών η ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων. Είμαστε σε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, κ. Αγοραστό, αλλά και με την κα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής που εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, όπως και σε όλες τις περιφέρειες.

Είμαστε σε αυτήν τη διαδικασία. Ευελπιστώ και εύχομαι το υπουργείο να αντιληφθεί το κενό που υπάρχει στον συγκεκριμένο Νόμο ώστε να υπάρξει έστω μια μεταβατική διάταξη για να ξεκαθαρίσει το θέμα».

ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Για τους σταθμούς μέτρησης αέριας ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, είπε ότι «θα κάνουμε μία επιτόπια αυτοψία, μέσα στα καθήκοντά μου είναι και αυτό, να δούμε πώς λειτουργούνε και φυσικά θα υπάρξει ενημέρωση την ερχόμενη βδομάδα, μετά την 25η Μαρτίου. Το περιβάλλον μας αφορά όλους και γι’ αυτόν το λόγο είμαστε σε εγρήγορση και θέλω να ενημερωθώ πάνω σ’ αυτόν τον τομέα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας πήρε νέους μπλέ κάδους
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Φροντιστών Νομού Καβάλας στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας