Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά αγρότες και κτηνοτρόφοι στις παρέβριες περιοχές στο νότιο Έβρο, αφού τα νερά του ποταμού έχουν πλημμυρίσει ήδη μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ειδικότερα στον κάμπο Τυχερού, Θυμαριάς και Γεμιστής, οι ζημίες είναι πολύ μεγάλες.

Σύμφωνα με τον Ρήγα Χρυσόστομο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος, που καλλιεργεί αμπέλια στην συγκεκριμένη περιοχή, η ζημία που έχει υποστεί είναι ολική και μάλιστα για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στο ΤΟΕΒ Τυχερού, γιατί ως υπεύθυνοι θα μπορούσαν να κλείσουν τις πόρτες στο σημείο “Ντουρούτσια”, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα τα δύο κανάλια που βρίσκονται στο σημείο να υπερχειλίσουν. Όπως μας είπε είναι διατεθειμένος αυτή τη φορά να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου αφού επί τρεις ημέρες βλέπει να νερά να καταστρέφουν την περιουσία του και ουδείς έχει ενδιαφερθεί.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και δεκάδες άλλοι γεωργοί που έχουν αγροκτήματα στην ίδια περιοχή με διάφορες καλλιέργειες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και τα νερά στο «Πέταλο» Φερών έχουν υποχωρήσει, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στο Δέλτα του Έβρου είναι πολύ μεγάλες κυρίως σε βοσκοτόπια και όχι ευτυχώς σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγκλωβιστεί πολλά ζώα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να πνιγούν.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Πολυμέρου: Δεν με τρομάζει το γεγονός ότι αναλαμβάνω θέση ευθύνης
Επόμενο άρθροH «καταιγίδα» της Όμικρον φέρνει νέα μέτρα ανακούφισης – Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση