Συλλαμβάνουν καθημερινά οι αστυνομικοί διακινητές και λαθρομετανάστες, αλλά οι ροές από την Τουρκία αντί να μειώνονται αυξάνονται καθημερινά, αφού το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και συνεχώς επιδεινώνεται.

Συνελήφθησαν την 18 και 19-4-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 40, 28, 24, 22 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του, ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 18/19-4-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους τέσσερις διακινητές, διότι, όπως προέκυψε, ο 40χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και ο 22χρονος, λειτουργούσαν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγή:evros-news.gr

Φωτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Βογιατζής: Μεγάλη Νίκη της Ελληνικής Αυγής στον δήμο Καβάλας- Άμεση η λύση στο πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο σε Ροδόπη και Θάσο