Στα καίρια ζητήματα αλλά και στις διακρίσεις του Νομού Έβρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, σε χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Λίγο πριν, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών της περιοχής, ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, Άκης Παρασκευόπουλος, καθώς και ο βουλευτής Έβρου με τη ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης.

Ο Έβρος γίνεται φιλικός προς τους επενδυτές

«Έχει γίνει μία πολύ σωστή καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και των βημάτων, των προτάσεων, των προοπτικών που υπάρχουν για την αντιμετώπισή τους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση που θέλει να ξανακάνει τη χώρα φυσιολογική και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θέλει να κάνει τη χώρα φιλική στο επιχειρείν, φιλική στους επενδυτές, γιατί μόνο αν πετύχουμε προσέλκυση επενδύσεων, μόνο αν στηρίξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, μόνο τότε θα πετύχουμε το θεμιτό ζητούμενο που είναι η ανάπτυξη» δήλωσε ο Υφυπουργός μετά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών.

«Πρέπει να αναβαθμιστεί το τελωνείο των Κήπων»

Ο κ. Τοψίδης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό, έκανε αναφορά σε καίρια ζητήματα αλλά και στα θετικά αποτελέσματα και που έχει γνωρίσει το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως στη διάκριση του Επιμελητηρίου σε πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας και το θετικό ισοζύγιο εγγραφών διαγραφών επιχειρήσεων το 2019. Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για την διάκριση και γνωστοποίησε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο να επενδύσει στην δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για επιχειρήσεις και στο κοινωνικό κράτος. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του με ειδική αναφορά στην ανάγκη να αναβαθμιστεί το τελωνείο Κήπων και ζήτησε στο σύντομο μέλλον να οργανωθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου ένα πρόγραμμα επίσκεψης στις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Η οικονομία ανακάμπτει»

«Έμεινα ενθουσιασμένος με την προσπάθεια που γίνεται, το βραβείο ότι είστε το πρώτο Επιμελητήριο στο ‘επιχειρείν’ είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό» επεσήμανε στον κ. Τοψίδη ο κ. Καράογλου αναφορικά με τη διάκριση. «Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να αλλάξει σελίδα, να γίνει δηλαδή μια χώρα που υποδέχεται τους επενδυτές. Πιστεύω ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα πετύχουμε να πάρουμε το “ok” από την Ε.Ε. και τους δανειστές μας για να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα – θα υπάρχει ένας μεγάλος δημοσιονομικός χώρος 1.5% (κάπου 3 δις) που θα μπορέσουν να δοθούν στο κοινωνικό κράτος αλλά και στη δημιουργία ενός ακόμα ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις» κατέληξε.

Πηγή:evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΕλάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ – Τα SOS για τις αιτήσεις
Επόμενο άρθροΕτσι θα αξιοποιηθούν τα 10 λιμάνια της Ελλάδας– ΄Ολο το σχέδιο