Σε εγρήγορση βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε επίπεδο τουριστικής προβολής. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη έχουν επιχειρήσει ένα πιλοτικό άνοιγμα προς την Νυμφαία για το προσωρινό κλείσιμο της οποίας δεν φέρουν καμία ευθύνη. Παρ’ όλα αυτά έγιναν ενέργειες οπόταν εκτιμά ότι είναι θέμα ωρών να ανοίξει εκ νέου αυτός ο συνοριακός σταθμός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Περιφέρεια πήρε μπρος από νωρίς αλλά κάποιοι τη φρέναραν. Ευτυχώς ξεπεράστηκαν τα θέματα που δημιουργήθηκαν και προχωρούμε στην αποκατάστασή του.

Γενικότερα για τα σύνορα της χώρας, το άνοιγμα και το κλείσιμο, δεν ευθύνεται η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ή κάποιος Αντιπεριφερειάρχης. Είναι θέμα της κεντρικής κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, επειδή εμείς θεωρούμε ότι οι συνοριακοί σταθμοί της Περιφέρειάς μας είναι ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, καθώς γειτνιάζουμε με χώρες- στόχοι για τον τουρισμό μας, αποτελεί για μας σημαντικό θέμα το άνοιγμα των συνόρων και ειδικά της Νυμφαίας που αποτελεί άμεσο σημείο πρόσβασης. Οπότε πιέζαμε τους προηγούμενες μήνες και πετύχαμε να κάνουμε πιλοτικό άνοιγμα της συγκεκριμένης εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγω την είσοδο εφόσον υπάρχει δυνατότητα κι από ‘κει και πέρα παρακολουθώ τυχόν προβλήματα, τα επισημαίνω και αν δεν επιλυθούν τότε την κλείνω. Επί 25 μέρες η συγκεκριμένη είσοδος λειτουργούσε κανονικά και στις επαφές με τα αρμόδια υπουργεία είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι όλα κυλούν ομαλά και περιμέναμε τη 14η Μαΐου για το άνοιγμα της Νυμφαίας. Και μαθαίνουμε έκπληκτοι ότι το βράδυ υπογράφεται ΦΕΚ από 9 υπουργούς –μέσα σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται του υπουργείου Τουρισμού- που αποφασίζει το κλείσιμο του σταθμού.

Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και κινηθήκαμε όλοι, εμείς και άνθρωποι της κεντρικής κυβέρνησης. Βέβαια, κάποιοι από αυτούς κατηγόρησαν την Περιφέρεια που για μένα είναι μεγάλο λάθος. Δεν είναι αγώνας εντυπώσεων ή αγώνας για τα εύσημα, αλλά ένας αγώνας βιωσιμότητας για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον τουρισμό και για τους οποίους η φετινή χρονιά είναι καταλυτική και σημαντική. Δεν χωράνε άλλες αναβολές και θα κινούσαμε γη και ουρανό για να ανοίξει η Νυμφαία.

Εμείς ήμασταν έτοιμοι, είχαμε αγορασμένο ISO Box το οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε να το τοποθετήσουν, ποτέ δεν ήρθε έγγραφο στην Περιφέρεια που ανά αναφέρει ότι χρειάζεται κάποια παρέμβαση. Η Περιφέρεια χωρίς εντολή της κεντρικής κυβέρνησης δεν μπορεί να επέμβει στο συγκεκριμένο σημείο. Το θέμα δείχνει ότι είναι προς αποκατάσταση. Με τη συμβολή και του στρατού δουλεύουν τα συνεργεία ώστε τα επόμενα 24 ώρα να ανοίξει. Ήρθε και ο κ. Αρκουμανέας, έκανε επίβλεψη των εργασιών και μας διαβεβαιώνουν πάλι ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανοίξει ο σταθμός».

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Πρόσθεσε ότι «ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που ξεχνάμε είναι αυτό της ατομικής ευθύνης και της σοβαρότητας που πρέπει να επιδείξουμε. Σε πολλές περιοχές της Περιφέρειάς μας τα πράγματα έχουν χαλαρώσει. Η πανδημία υπάρχει ακόμη, ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και να προσέχουμε να μην οδηγηθούμε σε κλείσιμο περιοχών, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Διότι θέλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την περσινή μας εικόνα, που έδειξε μια Περιφέρεια σοβαρή, που τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα. Να μην αλλάξει αυτό φέτος, καθώς θα έχει αντίκτυπο και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Άναψε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της Νυμφαίας
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στον τουρισμό της Θάσου προκάλεσε το κλείσιμο της Νυμφαίας όπως δηλώνει η Μαρία Πολυμέρου