Στις 11:30 σήμερα το πρωί σήμανε η έναρξη της σύσκεψης των φορέων του Έβρου, με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του προσφυγικού, μετά τα σενάρια της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε οικισμούς του Έβρου.
Στη σύσκεψη “ηχηρή” ήταν η απουσία των βουλευτών Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τις προηγούμενες μερες δήλωσαν επίσημα, πως η εν λόγω σύσκεψη “δεν εχει νόημα”, αφού το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων στο Νόμο δεν υφίσταται. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους άλλωστε, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αναφορικά με το ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:

“Διαψεύδουμε ρητά και κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και τις δήθεν «έγκυρες πληροφορίες» που μεταφέρονται ανεύθυνα στον δημόσιο λόγο, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Όλοι οι φορείς το νομού έχουν καθήκον και ευθύνη να διασταυρώνουν δύο και τρεις φορές από τις επίσημες αρχές τις «πηγές» και τις«έγκυρες πληροφορίες» τους, πρωτού τις εκθέσουν στην δημόσια σφαίρα”.

Από την άλλη πλευρά, Περιφερειάρχης Α-Μ.Θ., Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, καθώς και οι Δήμαρχοι του νομού, εξέφρασαν τους φόβους τους, στην ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα της δημιουργίας σταθμού υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη, σε κατοικίες με επιδοτούμενο ενοίκιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος της σύσκεψης είναι να ληφθούν αποφάσεις σχηματισμού άμυνας και αποφυγής κινδύνων για την περιοχή.

Πηγή:http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/h-syskepsh-twn-forewn-toy-ebroy-gia-th-diaxeirish-toy-prosfygikoy/post28921

Προηγούμενο άρθροAγρότες εγκλώβισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: ”Ουστ γαϊδούρια” – Η στιγμή που αγρότες προπηλακίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο (Βίντεο)!