Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη τη Δευτέρα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την πανηγυρική Λειτουργία στον καθεδρικό ναό και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, δεξίωση στην Αντιπεριφέρεια και κατάθεση στεφάνων στο ηρώτης Ξάνθης από τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, σωμάτων ασφαλείας και φορέων της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση τμημάτων του Στρατού, των Σχολείων, Λαογραφικών Συλλόγων και Προσκόπων-Οδηγών στην κεντρική οδική αρτηρία.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Για τη σημασία της ημέρας μίλησαν στους δημοσιογράφους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα,  Υφυπουργός Οικονομίας Σ. Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παρακολούθησε την παρέλαση από το καθιερωμένο σημείο, απέναντι από την εξέδρα.

Πηγή:xanthi2.gr

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Μ. Λαζαρίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθροΟ εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Καβάλα-video