Με επισημότητα εορτάζεται σήμερα η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και σε ολόκληρο τον Έβρο.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Από τις 10:30 το πρωί έως 20:30 λειτουργούν στον χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης δύο συστήματα εξομοίωσης αρμάτων και σταθμού εικονικής πραγματικότητας, με σκοπό να παρασχεθεί στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης βιωματική εμπειρία των δυνατοτήτων ενός από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός μας.

Οι επισκέπτες  έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εκπαιδευτικό εξοπλισμό εξομοίωσης που διαθέτει η Μεραρχία με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών για να βιώσουν εμπειρικά το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας αλλά και την υπεροχή των οπλικών συστημάτων που διαθέτει.

Επίσης η Μεραρχία σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών. Οι εθελοντές πολίτες και στρατιωτικοί καλούνται να προσφέρουν στον συνάνθρωπο το ύψιστο αγαθό της ευκαιρίας να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Για τον σκοπό αυτό στην Αίθουσα «Στρατηγού Μαζαράκη Αινιάν» στον 1ο Όροφο της Λέσχης λειτουργεί  προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας από την 10:00 – 1400. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην τράπεζα αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή:e-evros.gr

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή σήμερα ο Προϋπολογισμός του 2020 – “Αποκαλυπτήρια” για το κοινωνικό μέρισμα
Επόμενο άρθροΜη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Θάσου την Παρασκευή 22-11-2019, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων