Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», υλοποίησε στον ακριτικό Έβρο, από 2019 έως το 2021, δράσεις ολιστικής παρέμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Στο πλαίσιο της δράσης το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε 4.362 παιδιά και τις οικογένειες τους που ζουν στα σύνορα της χώρας μας συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Για τον τομέα της Υγείας:

• Εξοπλίστηκαν 2 νοσοκομεία (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και 1 Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

• Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Εκπαίδευση και Αθλητισμός

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

• Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 61 σχολικές μονάδες

• Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)

• Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)

• Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)

• Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)

• Δημιουργήθηκαν 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί)

Ανάπτυξη συνεργασιών

Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 130 συνεργασίες με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.

Εκμηδενίζοντας αποστάσεις παρέχοντας ίσες ευκαιρίες

Μπορεί η απόσταση από τα αστικά κέντρα και τις ευκαιρίες που παρέχουν αυτά να απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τους μαθητές που φοιτούν στον ακριτικό Έβρο, όμως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με τις δράσεις και τις ενέργειες της δίνει πρόσβαση στα παιδιά όχι μόνο στην γνώση και την εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα όνειρα τους παραμένοντας στον τόπο τους.

Συνεχίζοντας τις δράσεις σε ακριτικές περιοχές

Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να είναι δίπλα σε κάθε παιδί σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται. Μέσω του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» το «Μαζί για το Παιδί» θα συνεχίζει να σχεδιάζει δράσεις και σε άλλες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Σκοπός των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» είναι η ολιστική παρέμβαση, εκμηδενίζοντας τα γεωγραφικά εμπόδια, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία για μάθηση και άθληση σε όλα τα παιδιά και τους νέους, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και πεποίθησης.

Προηγούμενο άρθροΛύθηκε το πρόβλημα με το φωτισμό του γηπέδου της Νέας Καρυάς μετά απο παρέμβαση του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΣτο γραφείο του Δημάρχου Παγγαίου ο Χρυσός πρωταθλητής πυγμαχίας Χρήστος Καραϊτης