Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπεύθυνη Περιφερειακών ΜΜΕ , Εβρίτισσα, Έλενα Σώκου φιλοξενήθηκε σήμερα στο evros24.gr από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και συζήτησαν μαζί τα θέματα της επικαιρότητας του απασχολούν το νομό Έβρου αλλά και την επικαιρότητα που αφορά τον κορονοϊό με αφορμή τα νέα μέτρα που λήφθηκαν από αύριο στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Διαχείριση της πανδημίας

Η Έλενα Σώκου αναγνώρισε πως υπάρχει κόπωση στους πολίτες, και αναφέρθηκε στην εστίαση που είναι η μεγάλη «χαμένη» της πανδημίας, τονίζοντας όμως πως όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. «Ζητάω από τον κόσμο, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κόπωση και μπράβο στα νέα τα παιδιά που είναι πιο συνεπείς από εμάς τους μεγάλους στην τήρηση των μέτρων προστασίας, να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή» σημείωσε.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες προμήθειας των εμβολίων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την πίστη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Θετικό είναι ότι ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί και έχουν αντιληφθεί ότι είναι ο μόνος τρόπος προστασίας» τόνισε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένη από την οικονομική διαχείριση της πανδημίας, ειδικά στην εστίαση απάντησε πως τα μέτρα στήριξης συνεχίζονται και είπε «θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών έκανε ότι μπορούσε μέσα από μια δέσμη μέτρων και προσπαθεί να στηρίξει την επιβίωση των επιχειρήσεων μέχρι να μπορέσουμε να ανοίξουμε» σημειώνοντας ότι σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο αλλά το σημαντικό είναι να έχουν διάρκεια τα μέτρα στήριξης.

ΚΥΤ Φυλακίου

Στο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον Έβρο, το ΚΥΤ Φυλακίου, η Έλενα Σώκου είπε πως η Κυβέρνηση και ο Νότης Μηταράκης δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν κάτι εν κρυπτώ, και λειτουργούν για το συμφέρον του τόπου μας και καλώς έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας.

«Η Κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα της συνέπειάς της, στη διαχείριση του μεταναστευτικού στον τόπο μας. Δεν μπορούν να πιστεύουν οι Εβρίτες ότι ξαφνικά θα γεμίσει ο νομός παράνομους μετανάστες. Θεωρώ ότι υπήρξε επικοινωνιακή αστοχία στο τι έχει να αντιληφθεί ο κόσμος» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας «πετυχημένη» τη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης λέγοντας ότι απλά πρόκειται για μια αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και τονίζοντας «ότι αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία, αυτό θα γίνει. Δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα δομή στον Έβρο, ούτε σε ολόκληρη τη Θράκη».

Παράλληλα ανέφερε πως προγραμματίζονται και νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο καθησυχάζοντας ως τόσο πως «δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προωθήσει μαζικά παράνομους μετανάστες στην περιοχή».

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Θέμα συζήτησης του Σάκη Σταυρίδη και της Έλενας Σώκου αποτέλεσε και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που γεωστρατηγικά γνωρίζουμε όλοι τη σημασία του. Οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξή του οφείλονται και στην πανδημία του κορονοϊού είπε η Έλενα Σώκου, όμως υπάρχει ο σχεδιασμός και θα υλοποιηθεί.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Μόνο τα Γυμνάσια σε Αττική και κόκκινες περιοχές – Επιστρέφει το click away
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας που θα ισχύει απο τις 6 το πρωί του Σαββάτου