Αποζημίωση των αγροτών του Δήμου Σουφλίου και αποκατάσταση των καταστροφών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.
Ανέφερε πως είναι αγανακτισμένοι οι αγρότες του Δήμου Σουφλίου, οι οποίοι έχουν απομείνει χωρίς χωράφια και χωρίς εισόδημα. Τα χωράφια τους, περίπου 5.000 στρέμματα, καταστράφηκαν από μεγάλα ρήγματα και απανωτές «στρώσεις» άγονης άμμου που προκλήθηκαν από πλημμύρες το Γενάρη και Φλεβάρη του 2015.
Για το 2015 δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, αποφεύγοντας ωστόσο να πει αν τα ποσά αυτά είναι για αποζημιώσεις ή για επιδοτήσεις που οφείλονται στους παραγωγούς.
O υπουργός παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα ποσά που δόθηκαν δεν φτάνουν για τις ανάγκες, αλλά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το αν θα δοθούν περισσότερα, καθώς όπως είπε υπάρχει πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα την δυσαρέσκεια του εκφράζει και ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός λέγοντας πως η πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά τα έργα στον ποταμό Έβρο, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, και Τουρκίας για να προχωρήσουν.

Προηγούμενο άρθροΣτην συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Ξάνθη ο Π. Κουρουμπλής-video
Επόμενο άρθροΝα αδειάσει το Εσκί Καπού ζητά η Πρωτοβουλία για την μετεγκατάσταση των προσφύγων-video