[ad_1]

Συνεχίζεται η λογική του εγκλεισμού και της “ιδρυματοποίησης” στο νέο καταφύγιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού ήδη στα περισσότερα από τα κλουβιά του έχουν στοιβαχτεί πολλά αδέσποτα, παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί καν το κτηνιατρείο του.

12794566_10208974313175008_4686881024943622385_n
Φιλόζωοι καταγγέλουν ότι πολλά από τα σκυλιά που έχουν φυλακιστεί στο νέο καταφύγιο δεν είναι ούτε άρρωστα, ούτε επιθετικά, ούτε χρήζουν στείρωσης. Μάλιστα, αρκετά από αυτά που φαίνεται ότι με το έτσι θέλω έχουν κλειστεί μέσα στο νέο καταφύγιο, έχουν στειρωθεί από τις τσέπες των ίδιων των φιλόζωων!
Επίσης, σύμφωνα με πολίτη που  επισκέφθηκε το χώρο σήμερα το πρωί, τα σκυλιά δεν προαυλίζονται. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι πηγαίνουν, ταίζουν τα ζώα, πλένουν τα κλουβιά και φεύγουν. Η πολίτης που επισκέφθηκε το  καταφύγιο δεν μπόρεσε καν να μπει μέσα, αφού παρά το γεγονός ότι η ώρα ήταν 11 το πρωί, οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ σε συζήτηση που είχε με την πρόεδρο του συλλόγου Φροντίζω (ο οποίος σύλλογος επιχορηγήθηκε με περισσότερα από 20.000 ευρώ από το δήμο πρόσφατα) της τονίσθηκε ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνει ο κόσμος στο νέο καταφύγιο!

Βεβαίως, η στάση αυτή, πέρα από την αγανάκτηση των φιλόζωων προκαλεί διάφορα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα, αν δεν πηγαίνει κόσμος, πώς θα μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να βρουν ένα σπίτι τα σκυλιά που “φιλοξενούνται” εκεί.

(Ακολουθεί εικόνα από την καταγγελία της φιλόζωης που έγινε δημόσια σε φιλοζωική ομάδα στο Facebook)

1111

Αραγε, ο δήμος, που είναι ο διαχειριστής του καταφυγίου, συμφωνεί με τη λογική του αποκλεισμού και της απαγόρευσης πρόσβασης των φιλόζωων, σε ένα κτιριακό συγκρότημα που φτιάχτηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια; Επίσης, γνωρίζουν στο δήμο ότι τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια δόθηκαν για να γίνει ένα καταφύγιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συμβατό με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, η οποία ορίζει ρητά πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο εγκλεισμός υγιών και μη επιθετικών ζώων;
Το θέμα ίσως θα πρέπει να απασχολήσει τις τοπικές δικαστικές αρχές, προτού δημιουργηθεί και στο νέο χώρο, το “νταχάου” που επικρατεί στο παλιό, δήθεν προσωρινό καταφύγιο με πολλά σκυλιά αδίκως φυλακισμένα και άρρωστα.

Newsroom Alexpoli.gr

Σχόλια

Σχόλια

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΣτη Δράμα πήγαν οι 330 πρόσφυγες που ήρθαν σήμερα το βράδυ στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΔράσεις Ε.Α.Υ Ροδόπης για την ενδοοικογενειακή βία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας