Μετά την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής ενάντια στο κλείσιμο της Ταξιαρχίας Προβατώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Να σταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους. Η επιστολή εστάλη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
Να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες στις επιχειρήσεις και στα σπίτια, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11:30 στον Προβατώνα με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού για 10 λεπτά και διανομή φυλλαδίων στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τυχερού στις 10:30 και με πορεία οχημάτων θα ξεκινήσουμε για τον Προβατώνα στις 11:15.
Καλούμε όλους τους Εβρίτες να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Παραθέτουμε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που εστάλη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ 7ΗΣ Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑ

Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κου Κ. Μητσοτάκη
Κοινοποίηση: Υπουργό Άμυνας
Υφυπουργό Άμυνας
Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων
Αρχηγούς κομματ. αντιπολίτευσης

Τυχερό, 7/10/2020

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει που αφορά στην κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε για εμας τους ακρίτες το θέμα της ασφάλειας των συνόρων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μέχρι τώρα με τις κινήσεις σας (στα γεγονότα του Μαρτίου), έχετε αποδείξει ότι και για εσάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία λειτουργεί από το 1999, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα της Ελλάδας και δραστηριοποιείται στον κεντρικό Νομό Έβρου σε ένα σημαντικό σημείο εθνικής σημασίας. Αποτελεί ένα σχηματισμό ο οποίος επιχειρεί στην πρώτη γραμμή των συνόρων της χώρας μας. Τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφασή σας για την εμπλοκή του στρατού στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, η Ταξιαρχία συμβάλλει σημαντικά στη μειωμένη είσοδο παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα.
Το άκουσμα του σχεδιασμού για την κατάργηση της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας, ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργία καταστημάτων, αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους και συνάντηση με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Με την κατάργηση της Ταξιαρχίας θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που ένα ποσοστό εξ αυτών διαμένουν στην περιοχή μας, το οποίο θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως:

Μείωση των μαθητών στις σχολικές μονάδες με κίνδυνο το κλείσιμό τους
Απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος
Κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος
Δεκάδες διαμερίσματα θα παραμείνουν ανοίκιαστα
Σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα το σταδιακό κλείσιμο πολλών από αυτών
Αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Τυχερού που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο-πέρασμα γι’ αυτούς
Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων είναι η μείωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, το οποίο συνεπάγεται μείωση πληθυσμού, καθώς πολλοί νέοι θα φύγουν προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Ζητούμε την επανεξέταση του ζητήματος, καθώς θεωρούμε ότι μετά από όλα όσα περιγράψαμε, ότι η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, θα πρέπει να αποτελέσει μια εξαίρεση στον όλο σχεδιασμό.
Περιμένουμε τις ενέργειες σας για τη θετική έκβαση του ζητήματος .
Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή

Προηγούμενο άρθροΤα μυστικά των νέων ρυθμίσεων για χρέη στην Εφορία – Ποιοι κερδίζουν
Επόμενο άρθροΑλέξης Γεωργούλης: O μισθός μου δεν είναι 20,000 αλλά 25,000 ευρώ