OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, απέστειλε επιστολή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να μεταφέρει την υποστήριξη και την αγωνία όλων των δραμινών πολιτών, των εργαζομένων και των φοιτητών για το μέλλον και την πορεία του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού  Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, και ειδικότερα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου, το οποίο εδράζεται στην Δράμα.

 

Δείτε την επιστολή:

Δράμα  2 Νοε. 2016

Προς:

Υπουργείο Παιδείας  Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αναπληρώτρια Υπουργό  κ. Αναγνωστοπούλου Αθανασία

Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι  ΤΚ 1518 Αττική

 

Αξιότιμη κ. Υπουργέ  ,

Δεχθείτε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου  και τις θερμότερες ευχές μου στο πρόσωπό σας.

 

Με την επιστολή μου σας μεταφέρω μήνυμα των συμπολιτών μου, την  αγωνία των εργαζομένων, αλλά και όσων φοιτούν στο Τεχνολογικό  Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ειδικότερα στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου το οποίο εδράζεται στην Δράμα, αναφορικά με την συνέχιση λειτουργίας του ως άνω Τμήματος αλλά και γενικά των Τμημάτων  ΤΕΙ μετά το 2018.

Συντάσσομαι με τους Φορείς της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αλλά και τους συντοπίτες μου και διεκδικούμε την συνέχιση λειτουργίας των  ΤΕΙ  και προκειμένου να βοηθήσω τις εργασίες  της αρμόδιας Επιτροπής,  και να ενισχύσω την σημαντικότητα και τη συμβολή  των Τμημάτων αυτών, επιτρέψτε μου να επισημάνω  ειδικότερα για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ότι είναι το μοναδικό σε όλη την Επικράτεια με συνέπεια στην περίπτωση κατάργησής του, να μην θεραπεύεται από κανένα άλλο Τμήμα Ανώτατης Εκπαίδευσης και επιβάλλεται να σημειωθεί  ότι συστεγάζεται με άλλα δύο Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. σε ιδιόκτητα κτήρια και  έχει κριθεί επιτυχώς κατά την διαδικασία Εξωτερικής Αξιολόγησης του.

κυρία Υπουργέ,

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου λειτουργεί περισσότερα από 10 ακαδημαϊκά έτη, κατά τα οποία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς πλήθος ερευνητικών  προγραμμάτων με έγκριτα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, συμμετείχε στο Πρόγραμμα Erasmus στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας περισσότεροι από 120 φοιτητές του εξωτερικού και παρουσιάζει πλούσια δραστηριότητα σε Ημερίδες, Διεθνή Συνέδρια και Workshops με διεθνείς συμμετοχές.

Σε ότι αφορά στο αντικείμενο των σπουδών, πρέπει να σημειώσουμε  ότι δεν συνιστούν υποδεέστερης σημασίας άλλων επιστημών σπουδών, καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις & αλλαγές των εκπαιδευτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών σε Περιφερειακό, Εθνικό και Διεθνές περιβάλλον και δεν μπορούμε επίσης να αγνοήσουμε το γεγονός, ότι παγκοσμίως ασκούνται σε προχωρημένο επίπεδο, πολιτικές αειφορικής και πολυλειτουργικής διαχείρισης για τη διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και ότι αναζητούνται καινοτόμοι σχεδιασμοί  και διεξάγονται  έρευνες

και μελέτες  προστασίας, ανάδειξης και εκμετάλλευσης οικολογίας, βιολογίας και περιβάλλοντος.

 

κυρία Υπουργέ,

Ο τόπος μου είναι μια μικρή τοπική  κοινωνία η οποία δοκιμάζεται και αγωνίζεται να επιβιώσει, να συντηρηθεί και να εκτονώσει τις δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες τολμώ να πω ότι είναι άνισες συγκριτικά με τις δυνάμεις της.

Όπως είναι αντιληπτό από όλους μας, η κατάργηση των Τμημάτων Τ.Ε.Ι.  θα είναι   άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στην ταυτότητα της πόλη μας, τόσο στις οικονομικές παραγωγικές τάξεις όσο και στην κοινωνικόπολιτιστική της δομή, και πολλώ δε σήμερα που  έχουμε περιέλθει σε τόσο δεινή κατάσταση .

Ειδικά σε ότι αφορά στο αδιεκύβευτο θέμα της Παιδείας, θεώρημα των Ελλήνων από πάντοτε ήταν ότι αυτή θωρακίζεται και  ενισχύεται καθώς από αυτή  πηγάζει φωτισμός  και ευμάρεια Εθνών και πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς διατελεί υπερασπιστής της.

Δεδομένου ότι συντάσσεστε και υπηρετείτε  τα ευγενή και ιερά ιδεώδη της Παιδείας,  αλλά και από τη θέση  ευθύνης ως Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για τις περεταίρω εργασίες στις οποίες προτίθεμαι να συνδράμω με την  θεσμική μου ιδιότητα και παρακαλώ θερμά εγώ και οι συμπολίτες μου για την θετική ανταπόκρισή σας, την πρέπουσα βαρύτητα και σημασία στις  προτάσεις μας.

 

Με τιμή

Χριστόδουλος Μαμσάκος

Δήμαρχος Δράμας

 

Κοινοποιείται:

Πρόεδρο  του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ
κ. Μητρόπουλο Αθανάσιο

Άγιος Λουκάς 65404 Καβάλα

Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου
του Τ.Ε.Ι.  Α.Μ.Θ., κ. Σεχίδη Λάζαρο

1ο χλμ Δράμας –Μικροχωρίου.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση φορέων της Θράκης με τον Πρόεδρο του Ταϊπεδ για τα νέα διόδια -Video
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν 4 Έλληνες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών