Επίσκεψη στην σιδηροδρομική γέφυρα του χωριού Πύθιο, η οποία συνδέει τις δυο πλευρές του ποταμού Έβρου, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παρουσία του στο Διδυμότειχο το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2019.

Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την “πόλη των κάστρων” με την ευκαιρία εορτασμού του Πολιούχου της Αγίου Αθανασίου. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το επίσημο πρόγραμμα, παρά μόνο πως θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως προγραμματίζεται να βρεθεί και στο Πύθιο, μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί θα στείλει μήνυμα προς την γειτονική Τουρκία με δηλώσεις του. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στο ακριτικό χωριό του Διδυμοτείχου πραγματοποιούνται διάφορες προετοιμασίες, προφανώς εν όψει της συγκεκριμένη επίσκεψης του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα. Το συγκεκριμένο σημείο άλλωστε όπου βρίσκεται και το ελληνικό φυλάκιο, έχουν επισκεφθεί πάρα πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι οι οποίοι έρχονται στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να σταθεί και μπροστά στην αναμνηστική στήλη που υπάρχει εκεί προς τιμήν του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, για το έργο που είχε πραγματοποιήσει το 1955 ως υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Η αναμνηστική αυτή στήλη-επιγραφή υπάρχει δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, προς τιμήν όσων συνέβαλλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Τουρκία στον ποταμό Έβρο το 1955.

Το συγκεκριμένο σημείο είχε επισκεφθεί μάλιστα το 2018 και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στάθηκε με συγκίνηση μπροστά στην στήλη προς τιμήν του θείου του, ενώ επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο που έχουν “φουντώσει” οι συζητήσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το επόμενο διάστημα, η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο ίδιο σημείο θα έχει… ιδιαίτερο συμβολισμό.

Και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Διδυμότειχο

Στο Διδυμότειχο θα βρεθεί το Σάββατο και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

Η παρουσία της Υπουργού στο το Διδυμότειχο θεωρείται μεγάλης σημασίας καθώς είναι μια περιοχή με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και πολλά μνημεία που χρήζουν περαιτέρω ανάδειξης (Κάστρο, Πλωτινόπολη, Τέμενος Βαγιαζήτ, βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί σε όλη την περιοχή είναι μερικά εξ αυτών καθώς και ευρύτερα η περιοχή της Δοξιπάρας).

Το θέμα γνωστοποίησε μιλώντας στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος παράλληλα ανέφερε μεταξύ άλλων και την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη της πόλης σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Δημαρχείο, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δημάρχου Καβάλας με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ Γιάννη Πολύζο