Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε Ξάνθης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και αντήλλαξε απόψεις με θεσμικούς φορείς, επαγγελματίες, αλλά και πολίτες.

Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ Παντελεήμων

Ζητώντας την ευχή του Ποιμενάρχη της Ξάνθης, ο κος Χριστόδουλος Τοψίδης ξεκίνησε επισκεπτόμενος με συνεργάτες του, τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κο Παντελεήμονα στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Η συνάντηση διήρκησε αρκετή ώρα και συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια αλλά και ειδικότερα τη Ξάνθη.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης και η ομάδα του, δέχθηκαν με συγκίνηση τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις αλλά και τις νουθεσίες του, μιας και είναι γνωστό ότι πέρα από το ιερατικό έργο που επιτελεί επί σειρά ετών, ο Μητροπολίτης, είναι ενήμερος για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ξάνθης και έχει πρωτοστατήσει πολλάκις σε διεκδικήσεις που αφορούν ζητήματα αγροτικά, κοινωνικά, οικονομικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικά και εν γένει είναι παρών σε κάθε έκφανση της ζωής του ποιμνίου του.

Συνάντηση στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Κ. Ζαγναφέρη και υπηρεσιακούς παράγοντες

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με θεσμικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Διοικητήριο Ξάνθης και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη. Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα με ανταλλαγή απόψεων.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε τον κο Κ. Ζαγναφέρη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που επισκέφθηκε για τη συνάντηση και την ενημέρωση. Ανάφερε ότι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Ξάνθης, έχουν αναφορά στις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής αρχής. Θέματα υγείας, κοινωνικών προβλημάτων, υποδομών, πολιτικής προστασίας, κτηνοτροφικών και αγροτικών ζητημάτων, αποτελούν τη βάση της οικονομικής ζωής και κυρίαρχο παράγοντα ανάπτυξης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο, έχουμε σχέδιο και προτάσεις που θα  αναδείξουν κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς. Για να γίνει αυτό στηριζόμαστε στους ανθρώπους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της περιφέρειας, το ανθρώπινο δυναμικό της. Θα τους στηρίξουμε και εμείς με τη σειρά μας. Είναι προτεραιότητα να φροντίσουμε για τα λειτουργικά εφόδια αλλά και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Αναγνωρίζουμε, ότι το ανθρώπινο δυναμικό, παρά τις ελλείψεις, προσπαθεί για την άρτια διεκπεραίωση των καθηκόντων του. Η συνεργασία απαραίτητη και όσο αποτελεσματικότερη είναι αυτή τόσο περισσότερα και πιο άμεσα σε όλους τους τομείς θα είναι τα οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Επίσκεψη στη Δημοτική αγορά και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης

Με σημειολογική αναφορά στη στήριξη του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, η επίσκεψη του Χριστόδουλου Τοψίδη και υποψηφίων του συνδυασμού του στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι όλων των κατηγοριών, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις τους.

«Εδώ στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης και στην ιστορική Δημοτική Αγορά της πόλης, δήλωσε ο κος Χριστόδουλος Τοψίδης, βλέπουμε τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι πολίτες της Περιφέρειας μας. Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια μας να είναι η φτωχότερη στην Ελλάδα και να μην κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Δεν μπορεί μία περιοχή με τις δυνατότητες μας να μην μπορεί να ξεκολλήσει από τον πάτο. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά ό, τι σπουδαίο ξεκίνησε, σταμάτησε πριν δυόμισι περίπου χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωτεργάτες εκείνης της προσπάθειας από όλες τις περιφερειακές ενότητες είναι σήμερα μαζί μου. Και είναι σήμερα μαζί μου από επιλογή και όχι από υποχρέωση. Από αγάπη για τον τόπο τους και αγωνία για το αύριο. Δυστυχώς καμία προωθητική ενέργεια είτε στην προώθηση προϊόντων, είτε στον τουρισμό, είτε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν είχε αποτέλεσμα. Δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς στόχευση, χωρίς μετρήσιμο όφελος, εκτός από την αυτοπροβολή κάποιων και την ψηφοθηρική τους ανάγκη,

Ας έρθει μία βόλτα εδώ στο κέντρο της Ξάνθης ο Περιφερειάρχης, να μιλήσει στους εμπόρους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ψαράδες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει ότι έκανε κάτι για αυτούς. Εφόσον δεν νιώθει ό ίδιος ότι πρέπει να απολογηθεί και να απομακρυνθεί από μόνος του, θα αναλάβουν οι πολίτες να του δώσουν την απάντηση που του πρέπει στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Από εμάς στην Περιφερειακή Σύνθεση μία μόνο δέσμευσή, θα εργασθούμε με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους του, θα στηρίξουμε τους επαγγελματίες μας που άντεξαν στη κρίση, θα στηρίξουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στη θάλασσα, με τα ζώα, με τη γη, τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, τους εμπόρους μας. Θα δώσουμε τα εφόδια να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Όλοι μαζί μπορούμε από ουραγοί να γίνουμε πρωταθλητές».

Επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας «Ο Άγιος Βασίλειος»

Η κοινωνική πολιτική και η παροχή βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι στις προτεραιότητες του προγράμματος διοίκησης της Περιφερειακής Σύνθεσης. Η επίσκεψη μας στον οίκο ευγηρίας Ξάνθης θέλει να σηματοδοτήσει αυτή τη προγραμματική δέσμευση μας. Είναι δεδομένο ότι την τελευταία δεκαετία οι ανάγκες στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων για στήριξη, όπως πχ των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας έγιναν επιτακτικότερες. Ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και οι δυσκολίες οικονομικής στήριξης από την ίδια την κοινωνία, λόγω της παρατεταμένης μείωσης των εισοδημάτων της, επιβάλει περισσότερο από ποτέ στην Περιφερειακή διοίκηση να σταθεί δίπλα σε κάθε τέτοια δομή και να συνδράμει με κάθε τρόπο.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση και τους εργαζομένους του οίκου ευγηρίας «Ο Άγιος Βασίλειος» για τις δράσεις του, τις οποίες όλοι μας παρακολουθούμε και την άρτια εικόνα που βλέπουμε σήμερα. Θα είμαστε δίπλα τους, όπως θα είμαστε δίπλα σε κάθε σύλλογο, δομή, φορέα που βοηθάει και συνδράμει στη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας. Η περιφέρεια δεν πρέπει να μιλά μόνο για ανάπτυξη και υποδομές, δεν πρέπει να  είναι μόνο πανηγύρια και φεστιβάλ, πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά της, μία αγκαλιά που είναι μεγάλη και να βρει τον τρόπο να βοηθήσει όποιους στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο μας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ κο Νίκο Νικολόπουλο

Ο αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό που αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις της κοινωνίας. Από το παιδί της προσχολικής ηλικίας ως τον συνταξιούχο. Στη σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με όραμα και αγάπη για τον αθλητισμό, που δεν το βάζουν κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Είναι οι παράγοντες των αθλητικών σωματείων οι οποίοι αφιερώνουν σημαντικό από τον ελεύθερο τους χρόνο και συχνά αρκετούς οικονομικούς πόρους για να στηρίξουν τον σύλλογο τους. Η κοινωνία έχει για τους λόγους αυτούς την ηθική υποχρέωση να στηρίξει την ερασιτεχνική πλευρά του αθλητισμού και το έργο των ανθρώπων αυτών που λέγονται αθλητικοί παράγοντες

Αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή, στήριξη αθλητικών διοργανώσεων και ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητικών σωματείων στήριξη των παραγόντων ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά μας και στις προτεραιότητες του υποψήφιου Περιφερειάρχη κου Χριστόδουλου Τοψίδη.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, κο Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί και ασχολείται με τη διοίκηση της καλαθοσφαίρισης. Ο κος Ν. Νικολόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον κο Χρ. Τοψίδη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για τις δραστηριότητες, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλήματος.

Ο κος Χριστόδουλος Τοψίδης συνεχάρη τον κο Ν Νικολόπουλο για την πολυετή προσφορά του και την ανάδειξη του στα κορυφαία όργανα διοίκησης του Ελληνικού Μπάσκετ και δήλωσε: «Στους ανθρώπους αυτούς, και ιδιαίτερα τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, οφείλουμε να είμαστε δίπλα, γιατί έτσι δίνουμε την ευκαιρία να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Οφείλουμε να συνδράμουμε στην στήριξη αθλητικών σωματείων όλων των αθλημάτων αλλά και στην υποστήριξη των δημοτικών αρχών για την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών. Παράλληλα οι διεθνείς διοργανώσεις αποτελούν έναυσμα για την προσέλκυση περισσότερων νέων στον αθλητισμό αλλά και προσελκύουν επισκέπτες και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια υλοποίησης τους στην Περιφέρεια μας. Πέραν όλων των άλλων ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό και αθλητές με υψηλές επιδόσεις και αναγνωρισμένοι και έξω από τα σύνορα μας μπορούν να είναι οι πλέον επιτυχημένοι διαφημιστές των προϊόντων και των τουριστικών πόρων μας».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ξάνθης κο Κων/νο Χατζηελευθεριάδη

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΓΣ Ξάνθης παρουσία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε Ξάνθης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με στόχο την ενημέρωση από τον κο Κ. Χατζηελευθεριάδη, σχετικά με την σύγχρονη δράση της Ένωσης ΓΣΞ, τις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ξάνθης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ιστορική κληρονομιά που άφησε στη Ξάνθη ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός Αλέξανδρος Μπαλτατζής, τις πρωτοποριακές ιδέες που υλοποίησε και το όραμα του που βρήκε άξιους συνεχιστές.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το θεμέλιο της τοπικής οικονομίας, έθρεψε γενιές και συνεχίζει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Η κτηνοτροφία της Ξάνθης και η γεωργία είναι σημαντικό τμήμα της τοπικής απασχόλησης και οικονομίας. Παραδοσιακές καλλιέργειες αλλά και νέες, εγκαταστάσεις αποθήκευσης, διαλογής, μεταποίησης, ζωικό κεφάλαιο, επενδύσεις σε νέες μεθόδους και υποδομές. Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας, οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτόν και οι δυνατότητες στήριξης των, είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης στο πρόγραμμα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης κο Κ. Χατζηελευθεριάδη για τη σημερινή μας συνάντηση και την ουσιαστική ενημέρωση που μας παρείχε. Δηλώνω ότι θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια του αγροτικού κόσμου, των κτηνοτρόφων αλλά και των προσπαθειών για μονάδες συλλογής, διαλογής, αποθήκευσης και μεταποίησης των αγροκτηνοτροφικών προίοντων. Στο βασικό πρόβλημα υφαλμύρωσης μεγάλων εκτάσεων και άρδευσης  που αντιμετωπίζουν θα σταθούμε αρωγοί. Παράλληλα η περιφέρεια διαθέτει τα κονδύλια και τον τρόπο να υλοποιήσει από μόνη της μικρότερα έργα που θα βοηθήσουν να ανασταλεί η υφαλμύρωση και να αρδευτούν επιπλέον εκτάσεις μέσα από έργα εμπλουτισμού. Δυστυχώς και σε αυτό το τομέα ο Περιφερειάρχης ολιγώρησε, αρκέστηκε σε ψηφοθηρικές εμφανίσεις για φωτογραφίες χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα. Υπάρχουν προτάσεις εδώ και δύο χρόνια για την μελέτη και υλοποίηση μικρών έργων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα του κάμπου της Ξάνθης, τις οποίες ουδέποτε ασχολήθηκε να προωθήσει», δήλωσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε Ξάνθης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και τον Πρόεδρό του κο Άγγελο Μπεμπεκίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκτενής ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους αλλά και το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την αύξηση της προσφοράς των θέσεων εργασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων, μέσα από ανεκμετάλλευτους ευρωπαϊκούς πόρους και καινοτόμες δράσεις που θα προκύψουν.

Προηγούμενο άρθροΑνάληψη Ευθύνης για την επίθεση στο αυτοκίνητο του υπ.Δημάρχου Καβάλας Δημήτρη Βογιατζή
Επόμενο άρθροΠαρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος από την ΡΑΕ – Τι θα γίνει με τις κλιμακωτές χρεώσεις και τις ρευματοκλοπές