Με μια σειρά από ευθυτενείς φοίνικες ομόρφυναν την πρόσοψη της αναπλασμένης παραλιακής της Αλεξανδρούπολης τα συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάπλαση της παραλιακής αποτελεί κοινή πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» που υλοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην καρδιά της καμπάνιας, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί μέρος μιας συνολικής παρέμβασης στην παραλιακή ζώνη της πόλης, η οποία έχει ως στόχο τη μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου, αναξιοποίητου χώρου δίπλα στη θάλασσα, σε μια οργανωμένη, ασφαλή, πράσινη περιοχή. Η παρέμβαση αφορά στην ανάπλαση της Δυτικής χερσαίας ζώνης, στην επιμήκυνση των ποδηλατοδρόμων, στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και στην προβολή των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ, στο λιμάνι.

Τα αρεκοειδή (Arecaceae) ή φοίνικες (Palmae) είναι οικογένεια πολυετών μονοκοτυλήδονων φυτών. Περιλαμβάνει αναρριχητικά φυτά, θάμνους και ψηλά δενδρόμορφα είδη, σχεδόν όλα όμως είναι γνωστά με την κοινή ονομασία φοινικιές ή φοινικοειδή. Τα δενδρόμορφα είδη αποκαλούνται και φοινικόδεντρα, ενώ η λέξη «φοίνικας» (Phoenix) αναφέρεται σε συγκεκριμένο γένος αρεκοειδών. Σήμερα αναγνωρίζονται γενικώς 181 γένη με συνολικά περίπου 2.600 είδη αρεκοειδών.

Προηγούμενο άρθροΟι παρουσίες στο γυμναστήριο της Βουλής: Ο χειμερινός κολυμβητής της ΝΔ και ο Θεσσαλονικιός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει χάσει 15 κιλά
Επόμενο άρθροΗ μετακίνηση παράτυπων μεταναστών στην περιοχή ενοχλεί την τοπική κοινωνία του Ζυγού