Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας καθώς και του Δήμου Δράμας, για την υποδοχή των μεταναστών το επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι η φιλοξενία τους στον προκαθορισμένο χώρο, να είναι όσο το δυνατό ανθρώπινη και παράλληλα να υπάρχουν και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας καθώς και των υπολοίπων θεσμών που έχουν αναλάβει το έργο της φιλοξενίας των μεταναστών βρίσκονται υπ΄ ατμών και σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ τους έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα ζήτημα στην τοπική κοινωνία αλλά και στους ίδιους τους φιλοξενούμενους.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης 02 Μαρτίου 2016 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών στην ανάγκη φιλοξενίας που προέκυψε, ενώ παράλληλα τονίστηκε πως είναι ένα θέμα στο οποίο δεν χωράνε μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις.

  
Οι εργασίες στο χώρο φιλοξενίας προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς έτσι ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες παραμονής, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν οι τομείς της υγιεινής, της θέρμανσης, του ηλεκτροφωτισμού, της ιατρικής περίθαλψης, της παροχής νερού και της σίτισης σε συνεργασία πάντα με υπηρεσιακούς άλλα και εθελοντικούς φορείς του τόπου η συμμετοχή των οποίων είναι σημαντική. Παράλληλα έγινε και αναφορά στην ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών στον τομέα της ένδυσης της υπόδησης και της προσφοράς τροφίμων.

Από τον έως τώρα σχεδιασμό έχει προβλεφθεί εκτός των άλλων και χώρος συντονισμού των εθελοντικών οργανώσεων που θα βρίσκονται εκεί.

Μετά το πέρας της σύσκεψης μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας τόνισε πως «είναι ένα θέμα το οποίο το αντιμετωπίζουμε όλοι οι φορείς μαζί με σοβαρότητα και στη βάση της διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που ξέρει πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά και διωγμός»

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑ Σερρών προς ιδιοκτήτες ακινήτων: Ενημερώστε μας για τα στοιχεία του ακινήτου για να επικοινωνούμε μαζί σας
Επόμενο άρθροΜεγαλώνοντας (με) το παιδί μου-Παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Γκοτζαμάνη