Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη  της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Λάρισας και της Πιερίας, συνελήφθησαν (6) μέλη της οργάνωσης (3 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων και αρχηγικό στέλεχος, καθώς και (22) παράτυποι μετανάστες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κατά περίπτωση, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακινητοποιήθηκε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μέλος της οργάνωσης, όπου εντοπίστηκαν (22) παράτυποι μετανάστες, τους οποίους είχε παραλάβει από περιοχή του Έβρου, προκειμένου να τους μεταφέρει σε προσωρινό κατάλυμα σε περιοχή της Πιερίας.

Προηγούμενο άρθροΠρόθεση ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Θάσο
Επόμενο άρθροΖωηρό ενδιαφέρον για Καβάλα Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα