Στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης «χτυπά» από τις 15 Απριλίου η καρδιά της 12η Μαθητιάδας. Στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός συμμετέχουν 500 περίπου μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η αυλαία της Μαθητιάδας άνοιξε την Παρασκευή με την φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Παρουσία πλήθους κόσμου, οι συμμετέχοντες μαθητές παρήλασαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την εδώ παρουσία τους.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης, 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον κλειστό στίβο στο Πόρτλαντ της Αμερικής το 2016, άναψε καταχειροκροτούμενος το βωμό της Μαθητιάδας.
Στην φετινή μαθητιάδα την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σπουδαία αυτή προσπάθεια. Παράλληλα δεσμεύτηκε για οικονομική ενίσχυση του θεσμού από το Υπουργείο.
Από την πλευρά του Ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας της Μαθητιάδας Άρης Σέμκος καλωσόρισε για ακόμη μία χρονιά τα παιδιά ,τονίζοντας πως θα βιώσουν μοναδικές στιγμές. Ιδιαίτερα συγκινημένος καλωσόρισε τους μαθητές ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, τονίζοντας πως είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Γι αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει πάντα και έμπρακτα την Μαθητιάδα.
Για τη σπουδαιότητα της φιλοξενίας της Μαθητιάδας στην Πρώτη για ακόμη μία χρονιά , μίλησε και ο Δήμαρχος Αμφίπολης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Μαθητιάδας Κώστας Μελίτος
Την τελετή έναρξης παρουσίασε όπως πάντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Αλέξης Κωστάλας.

12986386_10207712857598354_1668643791_o
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απήλαυσαν οι παραβρισκόμενοι και στο οποίο βεβαίως πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά!
Το Σάββατο και την Κυριακή οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό διαγωνιζόμενοι σε όλα τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα «χωρίς το άγχος το νίκης και το φόβο της αποτυχίας» αλλά με το σύνθημα «Αγωνιζόμαστε. Μαζί»
Το κλίμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης ήταν πραγματικά εορταστικό με τους μαθητές να «μυούνται» στα ιδεώδη του ολυμπισμού. Παράλληλα εκτός από το αθλητικό κομμάτι συμμετείχαν και σε πλούσιες πολιτιστικές δράσεις.
Να τονιστεί τέλος πως η τελετή λήξης της Μαθητιάδας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 21.00 ,στην Πλατεία Ελευθερίας.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΉττες από τις πρωτοπόρους για ΓΑΣ και ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΜε 400 συσκευασίες παράνομα φυτοφάρμακα συνελήφθησαν 2 άντρες στην Αλεξανδρούπολη