Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Circ-PRO της Περιφέρειας ΑΜΘ:

Έλαβε χώρα σήμερα στην Καβάλα μας η ενημερωτική εκδήλωση Διάδοσης των Αποτελεσμάτων του έργου CircPro (Smart CircularProcurement / Έξυπνες διαδικασίες κυκλικών προμηθειών), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG EUROPE.

Το έργο CircPro στοχεύει στην προώθηση της μετάβασης σε μια πιο κυκλική οικονομία, που σχετίζεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, αυξάνοντας την εφαρμογή των κυκλικών προμηθειών. O απώτερος στόχος του έργου είναι οι Κυκλικές Προμήθειες να αποτελέσουν την καθιερωμένη πρακτική των δημοσίων προμηθειών, κάτι που σε βάθος χρόνου (2030) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να εξοικονομήσει πόρους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και φυσικά να καταστήσει βιώσιμο τον πλανήτη μας.

Ευχαριστώ τον ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis σε θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργο Κρεμλή για την εξαιρετοκή εισήγηση, καθώς και τους κκ Σιμιτσή & Καραγιώργη (Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης κ Αλιείας ΠΑΜΘ αντίστοιχα) και τον κο Μιχαηλίδη (αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας) για την παρουσία και τις καίριες παρεμβάσεις τους.

Ευχαριστώ τέλος τον Περιφερειάρχη μας Χρήστος Μέτιος για τη διαρκή του στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, μέσω των καινοτόμων κ πρωτοποριακών έργων που διαχειριζόμαστε ως ΠΑΜ-Θ.

Προηγούμενο άρθροΒεβαίωση γνησίου υπογραφής μέσω του gov.gr από σήμερα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων