Κρατώντας τρεις κατακόκκινες τουλίπες στο δεξί της χέρι κι μ’ ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, η Καλλιόπη Νάκου κάνει «ποδαρικό» στο 2021 και μας υπενθυμίζει τη δύναμη της αγάπης ως κινητήρια δύναμη της ζωής.

Ημερολόγιο 2021
«Αγάπησα και με αγάπησαν πολύ», γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας της, που συνοδεύει τις 31 ημέρες του Ιανουαρίου στο «Ημερολόγιο Φωτογραφίας 2021» του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος». Η Καλλιόπη Νάκου, η οποία ποζάρει με χάρη …μοντέλου μπροστά στον φωτογραφικό φακό, είναι μία από τους ενοίκους της ξεχωριστής αυτής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην Ξάνθη, του «γηροκομείου της καρδιάς μας», όπως γράφει και η ταμπέλα με την οποία τους επισκέπτες στους χώρους του.

Ποζάρει μαζί με τους συνενοίκους της στο γηροκομείο, τον Λευτέρη Γιαγκίδη, που ποζάρει με το χαρακτηριστικό «καβουράκι» του και το κομπολόι στο χέρι στο εξώφυλλο του ημερολογίου.

Ποζάρουν επίσης οι, Βασιλική Τσοκαλίδου, Κουιμέτ Μουσταφά Ογλού, Αθανασία και Θεόδωρο Παυλίδη, Χαράλαμπο Καραβασίλογλου, Αγαθή Ανδρεάδου, Γεωργία Χατζηαποστόλου και Ευαγγελία Καρακεσίσογλου, η Καλλιόπη Νάκου πόζαρε στον φακό της καλλιτεχνικής ομάδας φωτογραφίας του «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ», έτους 2019-2020, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Ι.Θ.Π.Τ) Ξάνθης.

Η καλλιτεχνική αυτή ομάδα μαζί με το γηροκομείο «Ο Μέγας Βασίλειος» και την εθελόντρια Σοφία Σαλβανά ένωσαν δυνάμεις και φαντασία και μεταμόρφωσαν τους ηλικιωμένους σε «πρωταγωνιστές σε πρώτο πλάνο».

Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του εργαστηρίου με θέμα «Τρίτη Ηλικία: μορφές και καθημερινότητα στο Γηροκομείο Ξάνθης», με εκπαιδευτή τον Γρηγόρη Λεοντιάδη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα επιτηρεί τη διαδικασία εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν τα rapid test στην Ελευθερούπολη σε 175 πολίτες