Χαρακτηριστικά… τυπικής διαδικασίας είχαν οι εκλογικές διαδικασίες στην ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο ότι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ θα είναι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση, μετά την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου από τον χώρο της Ν.Δ αλλά και του ΚΙΝ.ΑΛ.. Η εκλογή του από το ΔΣ αναμένεται στις επόμενες ημέρες.

Για την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και των εκπροσώπων αυτής στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δημοτικής περιόδου 2019-2023, πήραν μέρος στην ψηφοφορία 121 από τους 125 εκλέκτορες. Υπήρξαν δυο παρατάξεις, ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των Δημάρχων ήταν ως υποψήφιοι μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από διάφορες παρατάξεις της Περιφέρειας και το ψηφοδέλτιο “Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση”, αποτελούμενο μόνο από δημοτικούς συμβούλους από παρατάξεις που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι από τον κανονισμό, στην ΠΕΔ εκλέγονται 13 Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν, ανεξάρτητα των ψήφων που συγκέντρωσαν, όλοι οι Δήμαρχοι του πρώτου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη.

Δηλαδή οι:

-Αθανασιάδης Θεόδωρος

-Γκαράνης Ιωάννης

-Ζαμπούκης Ιωάννης

-Ζεκερίδης Θεμιστοκλής

-Καλακίκος Παναγιώτης

-Κυριακίδης Ελευθέριος

-Μαυρίδης Βασίλειος

-Μιχαηλίδης Σάββας

-Μίχογλου Θωμάς

-Μουμίν Οντέρ

-Μουριάδης Θεόδωρος

-Τσιτιρίδης Γεώργιος

-Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Τέλος εκλέχθηκαν και 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 4 από κάθε μία από τις δύο παρατάξεις, που είναι οι:

Από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων:

Δαβής Απόστολος

Μούτλιας Ιωάννης

Πατσουρίδης Παρασκευάς

Σταυρίδης Ιωάννης

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση

Βέρρος Αριστείδης (Άρης)

Ηλιόπουλος Στέργιος

Παπανδρέου Αθανάσιος

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν για την ΚΕΔΕ

Για την ΚΕΔΕ όπου μετέχουν ex officio όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκλέχθηκαν 10 αντιπρόσωποι, 8 από την πρώτη παράταξη και 2 από την δεύτερη, που είναι οι:

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων με επικεφαλής τον κ.Μαυρίδη:

Γραβάνης Αντώνιος

Καψημάλης Ιωάννης

Μαρασλής Ευάγγελος

Μολλά Ισά Ριτβάν

Μπενή Ελένη

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Ταρενίδης Παναγιώτης

Τάσσου Μιχαήλ

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση (του ΣΥΡΙΖΑ)

Παπανδρέου Αθανάσιος

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Β. Μαυρίδης:»θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την πρόοδο της Περιφέρειάς μας και των κατοίκων της»

Από την πλευρά του Βασίλης Μαυρίδης με ανάρτηση στο FB ευχαριστεί τους 121 εκλέκτορες (επί συνόλου 125), που συμμετείχαν στη Γενική συνέλευση.

Επίσης ευχαριστεί του 97 συναδέλφους του (επί συνόλου 118 έγκυρων ψηφοδελτίων) που ψήφισαν τον συνδυασμό του (ποσοστό 82,2%) και παράλληλα συγχαίρει όλους όσους εκλέχθηκαν.

«Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη για όλους που με την ψήφο τους με ανέδειξαν στην πρώτη θέση μεταξύ ισάξιων υποψηφίων.

Είμαι βέβαιος πως όλοι οι συνάδελφοι του νέου ΔΣ από όποιο θεσμικό ρόλο έχουμε την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την πρόοδο της Περιφέρειάς μας και των κατοίκων της, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιφερειακή συνείδηση που επιβάλλεται να χαρακτηρίζει κάθε μας ενέργεια».

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση αναφέρει για τις εκλογές:

«Οι σημερινές εκλογές για το νέο ΔΣ της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας – Θράκης αλλά και της εκλογής των εκπροσώπων για την ΚΕΔΕ, επιφύλαξε εκπλήξεις. Μας δόθηκε η δύναμη να σπάσουμε την παντοκρατορία του κατεστημένου και να αποκτήσουμε μια δυνατή φωνή και εκπροσώπηση στα συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων.

Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, κάνοντας τις μεγάλες υπερβάσεις.

Σήμερα για άλλη μια φορά φάνηκαν οι κλειστές διαδικασίες, η λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» αφού δε δόθηκε καν ο χρόνος να συζητηθεί ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης της ΠΕΔ.

Επίσης συνεχίζοντας τη λογική των «συμμαχιών» Μέτιου-Σιμιτζή στην Περιφέρεια επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί το ανάλογο και στους Δήμους.

Οι υγιείς, προοδευτικές δυνάμεις όμως της Αυτοδιοίκησης δεν ακολούθησαν τον «πατροπαράδοτο» τρόπο. Αυτό μας θωρακίζει και μας ενδυναμώνει. Είμαστε έτοιμοι μαζί να προχωρήσουμε και να παλέψουμε για τον κάθε Δήμο χωριστά αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας και καλλιέργειας περιφερειακής συνείδησης.

Θα συνεργαστούμε προς όφελος των πολιτών και σύμφωνα πάντα με τα αξιακά μας προτάγματα «.

Πηγή:evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΑσφαλιστικό: Αυτές είναι οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Επόμενο άρθροΝυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: μεγάλες μειώσεις στις ΥΚΩ