Χρέος τιμής και εθνικής μνήμης στους αγωνιστές Έλληνες και Ελληνοκυπρίους αλλά και αγνοούμενους που έπεσαν θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο κατά τον μαύρο Ιούλιο του 1974 ήταν το μνημόσυνο που τελέστηκε στις 19 Ιουλίου 2020 στο Παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία Αβδήρων (Λιμάνι), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης.

46 χρόνια συμπληρώνονται από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οποία χώρισε το νησί στα δύο και άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες αγνοούμενους και προσφυγοποίησε 120.000 Ελληνοκύπριους. Το ετήσιο μνημόσυνο, διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, οι επίσημοι και όσοι έδωσαν το παρόν μετέβησαν στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου τιμής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση με καφέ σε μαγαζί στην κεντρική πλατεία Αβδήρων.

Την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος και αναπλ. Ταμίας Γιάννης Μιχαηλίδης – Σταύρος Κοτζαμπασίδης αντίστοιχα και την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο πρόεδρος Χρήστος Ιωαννίδης.

Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Εφραιμίδης και τον Δήμο Ξάνθης ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός-Μόσιαλος: Η ανάρτησή του για τα πρώτα αποτελέσματα των εμβολίων σε Οξφόρδη και Κίνα
Επόμενο άρθροΧτενίζουν θάλασσα και στεριά για τον εντοπισμό της 57χρονης Ελένης