Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες δεσμεύτηκε να έρθει στον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της χώρας, Νότης Μηταράκης, με σκοπό να αποσαφηνίσει δια ζώσης στους τοπικούς φορείς τους λόγους επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στον οποίο έκανε και στη δέσμευση ο υπουργός.

«Σε συνέχεια των αντιδράσεων που διατυπώθηκαν εύλογα και δίκαια από τους τοπικούς φορείς για την επέκταση της δομής μεταναστών στο Φυλάκιο, επικοινώνησα σήμερα με τον κ. Μηταράκη και του έθεσα αυτά τα ζητήματα, προσκαλώντας τον παράλληλα στον Έβρο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους τοπικούς φορείς με μια δια ζώσης συζήτηση, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι εδώ στον Έβρο υπάρχουν κόκκινες γραμμές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

«Ο κ. Μηταράκης αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου και συμφωνήσαμε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να γίνει αυτή η συνάντηση – μάλιστα, μιλήσαμε με το δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, καταλήγοντας ότι θα ήταν καλό να γίνει η συνάντηση στην Ορεστιάδα» επεσήμανε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς αρνούνται την επιπλέον επέκταση του υφιστάμενου ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ. «Μάλιστα, οφείλει το υπουργείο να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει όλες τις δομές αυτών των κέντρων. Σε αυτή τη λογική θα γίνει και η συζήτηση με τον υπουργό. Ο ίδιος είπε ότι οφείλει να δώσει απαντήσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και επεξηγήσεις για τους στόχους του υπουργείου που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις οδηγίες της ΕΕ» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

«Έχουμε πει και δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι μεταξύ Έβρου και Νέστου δε νοείται να υπάρχει καμία μόνιμη δομή φιλοξενίας μεγάλου αριθμού μεταναστών – σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι, εξάλλου, είναι και δεσμεύσεις των κυβερνήσεων» κατέληξε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΙερώνυμος: Η Εκκλησία τηρεί τα μέτρα – Παρών στη μητρόπολη ο Βελόπουλος με μάσκα
Επόμενο άρθροΟι ευχές του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τα Θεοφάνεια