%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-1

Δ.Σ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Η Αναπτυξιακή Καβάλας πραγματοποίησε ΔΣ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με κυρίαρχο θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Στην σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος ήταν και ο μόνος που διαφώνησε ζητώντας να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος προκειμένου να γίνει πληρέστερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα της αύξησης του κεφαλαίου. Η αναβολή επετεύχθη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η αποστολή της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νέστου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Σόφιας και του Βουκουρεστίου που πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 16 Φεβρουαρίου η πρώτη και από 15 έως 19 Φεβρουαρίου   η δεύτερη αντίστοιχα. Στις εκθέσεις η αντιπροσωπεία του Δήμου μοίρασε πολυθεματικά φυλλάδια προβολής του τόπου μας,  εδέσματα με τοπικά μας προϊόντα, πληροφορίες με οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με επισκέψιμες τουριστικές επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της αποστολής συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον τους. Της αποστολής ηγείτο ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ,. Χατζηγερακούδης Ιωάννης καθώς και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ

Ο Δήμος Νέστου απέστειλε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καταστάσεις με τα ονόματα των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις ανά τοπική κοινότητα του πρώην Δήμου Ορεινού προκειμένου να αποζημιωθούν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FRAPORT

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της εταιρείας Fraport με επικεφαλή τον διευθύνοντα σύμβουλο

της εταιρείας, τον διευθυντή προσωπικού καθώς και τον διευθυντή  του αεροδρομίου Χρυσούπολης. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του έγινε παρουσίαση στον Δήμαρχο των παρεμβάσεων-επενδύσεων που πρόκειται να γίνουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

ΤΟ ΚΑΠΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ για την Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Οικονομικών κ. Αργυράκη Μιχάλη και κα Χατουτσίδου Ελένη.  Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του ΚΑΠΗ που γέμισαν ασφυκτικά για μια ακόμη φορά την αίθουσα αποδεικνύοντας πως στηρίζουν και τιμούν  πάντα τις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ. Ευχαρίστησε ακόμη την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Ευνεστίας όπου επιμελήθηκαν μαζί με το προσωπικό του ΚΑΠΗ την εκδήλωση προσφέροντας τα μέγιστα. Στην εκδήλωση που κάλυψε οικονομικά ο Δήμος υπήρχαν πλούσια εδέσματα και ζωντανή μουσική ενώ το κέφι κράτησε μέχρι αργά ικανοποιώντας όλους τους παρισταμένους.

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Θεσμό πλέον αποτελεί η καρναβαλιστική παρέλαση που πραγματοποιεί ο Δήμος Νέστου. Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Νέστου γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμου που γιόρτασαν το καρναβάλι συμμετέχοντας στην παρέλαση. Σχεδόν όλα τα σχολεία του Δήμου, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις και συμπολίτες πήραν μέρος με θέματα ευφάνταστα, έξυπνα, θετικά περνώντας μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμού. Μέσα από το χιούμορ κατάφεραν να διδάξουν κανόνες υγιεινής διατροφής, ασφαλής κυκλοφορίας, αξίας συμμετοχής και άλλων πολλών διδακτικών θεμάτων. Με στολές που κατασκεύασαν οι συμμετέχοντες μόνοι τους χωρίς πολλά έξοδα κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους θεατές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι διάσημοι εμψυχωτές ΚΡΟΚΟ και ΛΙΝΟ που ανέλαβαν την ψυχαγωγία των παιδιών. Μουσικές σε ρυθμούς καρναβαλιού απλωνόταν σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην κεντρική οδό της Βενιζέλου η οποία για την εν λόγω εκδήλωση πεζοδρομήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος διέθεσε λεωφορείο προκειμένου να παραστούν στην παρέλαση και τα σχολεία του Ορεινού, Κεχροκάμπου και Λεκάνης. Όπως και πέρυσι μια από τις συμμετοχές κερδίζει βραβείο, έτσι λοιπόν φέτος, το βραβείο κέρδισε ύστερα από απόφαση της επιτροπής το 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης για την αρτιότητα της εμφάνισής του. Το βραβείο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.  Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι συμμετοχές ήταν αρτιότατες κάνοντας δύσκολο το έργο της επιτροπής. Το σημαντικότερο όλων είναι η συμμετοχή  στην εκδήλωση προκειμένου αυτό όπως αποδεικνύεται να βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου αλλά και την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με δημοτικούς του συμβούλους, ο οποίος κατά την λήξη της παρέλασης ευχαρίστησε θερμά για την επιτυχία τους οργανωτές την κα Χατουτσίδου Ελένη και τον κ. Τσομπανόπουλο Γιώργο, όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, τους συμπολίτες που κατέκλυσαν τους δρόμους και την αστυνομία για την διευθέτηση της πεζοδρόμησης.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ

Στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδευτού σε γνωστό μαγαζί εστίασης του χωριού την Τσικνοπέμπτη, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκδρομή πραγματοποίησε  την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) προκειμένου τα παιδιά με τους συνοδούς αλλά και τους υπαλλήλους του κέντρου να δουν τα εκθέματα του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας. Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου να μεταβούν στην Καβάλα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου   την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  στην Καβάλα με θέμα σχετικά με την υλοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του Νέστου τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Την αναγκαιότητα της συζήτησης προκάλεσε η καταγγελία που έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας για την υλοποίηση του έργου και τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα επιφέρει κατά τους ισχυρισμούς του. Ο κ. Βαλσαμίδης παρουσίασε την επίσημη θέση του Δήμου πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί διότι είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες μας  μέσα από συμπληρωματικές  παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΒΡΑΜΗΛΙΑΣ

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβραμηλιάς πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης εκδήλωση μνήμης με θέμα «Από τη μεγάλη ιδέα… στη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα. Χατουτσίδου Ελένη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ο Δήμος Νέστου οργάνωσε την Κυριακή στο Μοναστηράκι εκδήλωση στη μνήμη των σφαγιασθέντων κατοίκων του χωριού  από τους Βουλγάρους το 1944. Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ ομιλία για το ιστορικό της ημέρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μοναστηρακίου. Την οικονομική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο Δήμος Νέστου.

ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Την πίτα τους έκοψαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Νέστου όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαβριηλίδης Νίκος.

Την ίδια μέρα έκοψε και την πίτα του το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Αεροδρομίου όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα Γιώργο.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου την πίτα τους έκοψαν οι Σύλλογοι Δυσβάτου  και Σκοπού  όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσακαλίδης Γιάννης αντίστοιχα.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Σαρακατσάνων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Απολογισμό της δημοτικής αρχής για τα 2.5 χρόνια διοίκησης του Δήμου θα πραγματοποιήσει προς τα ΜΜΕ στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 17:30 ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΝΟΔΕ Καβάλας | Έχετε καταστρέψει κάθε υγιή ιστό της ιδιωτικής οικονοµίας
Επόμενο άρθροΣτην Δράμα ο Βασίλης Κεγκέρογλου | Πολιτική ομιλία για τις τρέχουσες εξελίξεις