tsobanopoylos19-604x403

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του αλιευτικού συνεταιρισμού Κεραμωτής κ. Αρβανιτάκη Σταύρο είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Αρβανιτάκης δήλωσε την πρόθεση του συνεταιρισμού να προσφέρει 200 κιλά ψάρια για το κοινωνικό παντοπωλείο, το τραπέζι της αγάπης και το Γηροκομείο. Ο Δήμαρχος Νέστου τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη τους προσφορά προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, τονίζοντας πως μακάρι τέτοιες δράσεις να βρουν μιμητές. Η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν δείγματα πολιτισμού και εξέλιξης μιας κοινωνίας.

 

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι διευθύντριες του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης των δύο νηπιαγωγείων με πρόθεση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Οι Διευθύντριες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα δυσάρεστα αποτελέσματα που θα επιφέρει η συγκεκριμένη πράξη δηλώνοντας την αντίθεση τους με την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατανοώντας τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες τους δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές και να ενημερωθεί.

 

Η ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΗ-ΝΙΚΟΛΑ ΤΗΣ

 

Με πολλές εκδηλώσεις τόσο πολιτιστικές όσο και θρησκευτικές γιόρτασε η Κεραμωτή τον προστάτη των ναυτικών μας. Τον Αη- Νικόλα. Έτσι το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής Α.Π.Π.Σ. γιόρτασε στον αύλειο χώρο του Συλλόγου με κεράσματα και κρασί, προσφορά του Δήμου Νέστου, μουσικές από DJ, zumba και πολλές εκπλήξεις που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Την επόμενη μέρα, ημέρα εορτής του Αγίου, πραγματοποιήθηκε λαμπρή δοξολογία στη γραφική σκάλα Κεραμωτής. Η φιλαρμονική του Δήμου έδωσε την πρέπουσα λαμπρότητα στη γιορτή. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Έργων, Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ. Βαλσαμίδης Νίκος και Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, οι Αντιπρόεδροι ΔΕΥΑΝ και ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Καϊτατζόπουλος Μπάμπης και κα Ψυλλίδου Ελένη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης, ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης Γιάννης καθώς και οι: ο Διευθυντής Αστυνομίας Καβάλας κ. Γκράνας Γιώργος,  ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος, ο Λιμενάρχης Κεραμωτής και ο Διοικητής των ΚΑΑΥ Κεραμωτής κ. Κελεσίδης. Μετά την δοξολογία ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο αλιευτικός συνεταιρισμός, ως είθισται κάθε χρόνο, σε γνωστό μαγαζί εστίασης της Κεραμωτής για τον προστάτη της, Αη-Νικόλα.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η εκδήλωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέστου γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού με την συγγραφέα και Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Αναστασοπούλου Ελένη  παρουσιάζοντας από κοινού τα παραμύθια: «Ο Μπαμπαγιούμ και οι καραμέλες» και «Στο κειπέρα, εκεί στην Αφρική, όταν γεννιέται ένα παιδί χαρά και ελπίδα χαρίζει στη γη». Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Προέδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας του Δημάρχου.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη επικοινώνησε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να του διαθέσει πολιτικούς μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου λόγω έλλειψης μηχανικών στον Δήμο Νέστου. Η ανάγκη παρουσίας μηχανικών κρίθηκε αναγκαία ώστε να συμμετέχουν στις επιτροπές παραλαβής των έργων ΕΣΠΑ. Ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Νέστου στα πλαίσια της αγαστής τους συνεργασίας. Η εγκληματική κίνηση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου να επιτρέψει να φύγουν σχεδόν στο σύνολο της οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί η Υπηρεσία και να αναγκάζεται ο Δήμος να γίνεται επαίτης σε άλλους Δήμους για μηχανικούς.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝ

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αμπεριάδης Περικλής  την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο της γεωθερμίας καθώς και την επένδυση του θερμοκηπίου. Παρουσία του Προέδρου της επιχείρησης κ. Παναγιωτίδη Γιώργου καθώς και του Αντιπροέδρου της κ. Καϊτατζόπουλου Χαράλαμπου, του έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα. Του παρασχέθηκαν όλες οι πληροφορίες που ζήτησε γεγονός που αποδεικνύει πως η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει να κρύψει τίποτα όχι μόνο από επικεφαλείς παρατάξεων αλλά και από όλους τους δημότες. Αντίθετα είναι στη διάθεση όλων τα έγγραφα και οι αποδείξεις που επιθυμούν να τα εξετάσουν. Οι υπάλληλοι και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ μπορούν να τους ενημερώσουν για όλα

 

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του σωματείου ταξί του Δήμου μας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ωστόσο, με την ευκαιρία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σωματείο τους. Ο Δήμαρχος Νέστου τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΠΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Στο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η 7η συνάντηση χορωδιών ΚΑΠΗ στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων». Οι χορωδίες ΚΑΠΗ Αγ. Αθανασίου Δράμας, Σταυρούπολης, Καβάλας και Χρυσούπολης έδωσαν το καλύτερο σ’ αυτό το ζεστό μουσικό συναπάντημα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε το Νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη, η Αντιπρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Ψυλλίδου Ελένη αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι. Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο είχε την ευκαιρία να δεχθεί με τη λήξη της εκδήλωσης κεράσματα και λιχουδιές στο χώρο του ΚΑΠΗ.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΑΠ Α.Ε.

Ενημερωτική εκδήλωση στο κτήριο του ΚΕΓΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η εταιρία ΤΑΠ Α.Ε. προς τους αγρότες του Δήμου Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος.

 

ΛΑΜΠΡΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΔΑ

Στη λαμπρή δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Άννας στο λόφο της Ποντιάδας με την ευκαιρία της εορτής της, παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Καραγεωργίου Γιώργος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσακαλίδης Γιάννης, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ- ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»

Σε μια πραγματικά κατανυκτική βραδιά εξελίχθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Νέστου στα πλαίσια των εκδηλώσεων « Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων». Έτσι λοιπόν, στη κεντρική πλατεία της πόλης, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκε η Νέα Φάτνη του Δήμου με αγιογραφημένες τις φιγούρες της. Ακολούθησε αναπαράσταση της γέννησης του θεανθρώπου από συμπολίτες μας. Το δρώμενο εντυπωσίασε τους θεατές με τα κοστούμια, την κατάνυξη, τα άλογα που έφεραν τους

μάγους αλλά και τη βυζαντινή μουσική από την χορωδία του πατέρα Αδαμάντιου Ασλανίδη. Την αφήγηση του δρώμενου έκανε η εκπαιδευτικός κα Αιμιλία Καραβασίλη. Λίγο νωρίτερα αντιπροσωπείες απ’ όλα τα σχολεία του Δήμου έφεραν τα αγγελάκια – ξύλινης κατασκευής- που τους είχε προμηθεύσει προ ημερών ο Δήμος, φιλοτεχνημένα από μαθητές. Τα εναπόθεσαν στο πρανές της πλατείας δημιουργώντας το «Πάρκο των αγγέλων». Ένα σημείο που συγκέντρωσε όλους τους επισκέπτες της βραδιάς. Ακολούθησε κλήρωση για τα σχολεία που συμμετείχαν. Τυχερό σχολείο το Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής όπου κέρδισε μια τηλεόραση, προσφορά του Δήμου Νέστου. Την βραδιά στην πλατεία έκλεισε μοναδικά η παιδική χορωδία της σχολής Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής ΟΡΦΕΑΣ με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθησε ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο από τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Παύλο ο οποίος έκανε αναφορά στη σημασία και την προσφορά των αγγέλων σ’ ένα κατάμεστο κοινό που άκουγε καθηλωμένο.

 

ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΣΤΟ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση, οργάνωσε ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης με τίτλο «Μάνος Χατζιδάκης……. ο γείτονας μας» σε συνδιοργάνωση  με το Σύλλογο « Δίκτυο Λόγου και Πράξης» και τον Δήμο Νέστου στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στον χαιρετισμό του συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές για την άψογη και μαγευτική διοργάνωση.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡ. ΧΟΡΟΖΙΔΗ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης για την ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων». Λίγο αργότερα ο συμπολίτης μας κ. Χοροζίδης Ηρακλής παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο το νέο του βιβλίο «Το χελιδόνι της αμαρτίας» υπό την αιγίδα του Δήμου Νέστου. Παρέστησαν και στις δύο εκδηλώσεις της βραδιάς ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη,ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος,  η Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη και η Αντιπρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Ψυλλίδου Ελένη.

 

ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΛΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Όμορφες χριστουγεννιάτικες ταινίες τα Σαββατοκύριακα και κοινωνικές ταινίες για τους ενήλικες ήταν γεμάτη η εβδομάδα που πέρασε στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου « Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων». Το Δημοτικό Θέατρο με τη μεγάλη ειδική οθόνη μετατράπηκε σε κινηματογράφο, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ «ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ» , Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το προσεχές Σάββατο  17 Δεκεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής του Δήμου Νέστου ανεβάζει την κωμωδία του Anthony Nielson που έσπασε ταμεία στην Αθήνα με τους Φιλιππίδη- Χαϊκάλη, «Ψέμα στο ψέμα» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργου Τσομπανόπουλου. Το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου Νέστου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια από τις καλύτερες παραστάσεις και κωμωδίες των τελευταίων ετών σ’ ένα κείμενο πολύ έξυπνο. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία απαιτήσεων και συνάμα ένα πολύ δυνατό και καλό θεατρικό έργο. Οι ερασιτέχνες  ηθοποιοί- συντοπίτες μας σ’ ένα ρεσιτάλ  υποκριτικής. Η πρεμιέρα είναι το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ ενώ θα επαναληφθεί και την Κυριακή και Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την ίδια ώρα. Ήδη ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  από τις 10:30 έως τις 13:30. Τα εισιτήρια εξασφαλίζουν ακόμη, και τον αριθμό και τη σειρά της θέσης που θα επιλέξει κανείς.

 

Από το γραφείο τύπου

Προηγούμενο άρθροΟι σημερινές δράεις στην Ονειρούπολη της Δράμας
Επόμενο άρθρο«Το Νησί του Άη Βασίλη» στην Θάσο