Επιστολή στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Αθανάσιος Τσώνης ζητώντας διευκρινήσεις για το θέμα διέλευσης των τουριστών από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν επιτρέπεται εφεξής η είσοδος τουριστών από τους σταθμούς Ορμενίου, Εξοχής και Νυμφαίας, παρά μόνο από τη συνοριακή πύλη του Προμαχώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την εν λόγω εξέλιξη καθώς αποδυναμώνει όλες τις προσπάθειες των επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού για προσέλκυση τουριστών από τις γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή «Η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα (Νυμφαίας, Ορμένιου, Εξοχής ) για τους τουρίστες μας φαίνεται ακατάληπτη. Ειδικά την ώρα, που όλοι οι επαγγελματίες περίμεναν τον Ιούλιο για να αυξηθεί η υπάρχουσα ροή Ρουμάνων, Βουλγάρων και άλλων εθνικοτήτων.

Η απόφαση αυτή μας αιφνιδιάζει και ζητάμε περαιτέρω διευκρινήσεις. Η υγεία των συμπολιτών μας είναι και παραμένει προτεραιότητα αλλά εν προκειμένω δεν βλέπουμε τον λόγο που τίθεται σε κίνδυνο, από τη στιγμή που μπορούν να γίνονται τεστ ανίχνευσης σε όλα τα συνοριακά περάσματα».

Ακούστε όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο Lobby 101.8 ο κ. Τσώνης από το 9.40

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας για το “κλείσιμο” της Νυμφαίας | “Με αυτή σας την απόφαση, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό”
Επόμενο άρθροΤάνια Ελευθεριάδου | “Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η επιβίωση των επιχειρήσεων και η διατήρηση θέσεων εργασίας”