Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα πάρει η οδός Βασιλέως Γεωργίου, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Διδυμοτείχου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι η Ελένη Τοπαλούδη, δολοφονήθηκε από δύο άνδρες τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, όπου σπούδαζε η αδικοχαμένη φοιτήτρια. Καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας αυξάνονται ανά… μήνα, η αναγνώριση της Ελένης Τοπαλούδη ως σύμβολο παίζει καταλυτικό ρόλο. Σύμβολο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε, βασανίστηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου στο GRTimes, «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Οι γονείς της Ελένης, «είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννόγλου.

Να σημειωθεί δε, ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί και μνημείο της Ελένης Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο. Ο δήμος έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Προηγούμενο άρθροΣε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Ασφαλιστικό και Αποστολάκης πυροδότησαν την ένταση
Επόμενο άρθροΜεγάλη άνοδος παραγωγής και μεγεθών και πτώση στην εκπομπή ρύπων για την Energean στο α’ 6μηνο