Στην Λέσβο βρίσκονται και προσφέρουν καθημερινά υπηρεσίες διάσωσης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, βοηθώντας πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στις ακτές του νησιού, βρίσκονται τμήματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μεταξύ αυτών και το Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής.
Από τις 29/01 έως και αύριο 6/2, οι εθελοντές από την Κομοτηνή έχουν αναλάβει τη διαχείριση της αποστολής στο νησί της Λέσβου σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από μεθαύριο 7/2 έως και τις 13/2, η αποστολή των Κομοτηναίων Διασωστών θα συνεχίσει να είναι παρούσα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα, καθώς η μεταναστευτική ροή παραμένει αρκετά μεγάλη, και συνεπακόλουθα και οι επιχειρησιακές ανάγκες.
Η συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποδεικνύεται πολύτιμη και η Οργάνωση θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της, με δεκάδες εθελοντές, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Πηγή:inkomotini.gr

Προηγούμενο άρθροΗ πρωτοβουλία Φιλλίπων προτείνει “απόσχιση τώρα” απο τον δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΔίπλα στους αγρότες και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης