Με κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματειων, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ήδη την περασμένη χρονιά πολλές οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα, την ίδια στιγμή που τα παιδιά τους βρίσκονταν σε τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα, 1 στα 4 νοικοκυριά δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του το χειμώνα και να το δροσίσει το καλοκαίρι.

Σε ολα αυτα προστίθεται η αύξηση στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος που καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι και θα «φουσκώσει» τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς έως και 50%. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας αναμενεται να γιγαντωθεί με τις νέες αυξήσεις.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα με την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης ανάπτυξης», είναι συνειδητές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων. Καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο συνεχίζει να καταστρέφεται.

Το ταξικά σωματεία απαιτούν:

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της “πράσινης ανάπτυξης”

Ο αγώνας για φθηνές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην ενέργεια είναι μονόδρομος.

Και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τα σωματεία, μέσα από την οργανωμένη πάλη, μαζί με την διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Προηγούμενο άρθροΒασίλισσα Ελισάβετ: Στηρίζω το κίνημα “Black Lives Matter”
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Στην ομιλία μου σας έχω εκπλήξεις – Τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους για ακρίβεια, έργα, μεταρρυθμίσεις