Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στα γραφεία της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Έβρου, ανοίγονται οι φάκελοι προσφορών των ενδιαφερομένων κατασκευαστών της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo (24 έως 26 Ιουνίου 2016 στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης).Με αναλυτική τετρασέλιδη επιστολή μας, ως αίτημα μετάθεσης προς το Επιμελητηρίου Έβρου και την Αναπτυξιακή του, ζητούμε να μεταθέσει την ημερομηνία αξιολόγησης για να τροποποιήσει τη Διακήρυξή του ώστε αυτή:

Να μην περιέχει καταχρηστικό όρο που οδηγεί, κατά την αποψή μας, σε αδικαιολόγητους αποκλεισμούς επιχειρήσεων όπως και η δική μας.

Να απαληφθούν ασαφείς όροι με κυριότερο αυτόν των κριτηρίων αξιολόγησης.

Να ληφθεί υπόψιν, όπως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμετοχή επιχειρήσεων από την Περιφέρεια ΑΜΘ όπου ανήκει το Επιμελητήριο και η Αναπτυξιακή του.

Η μετάθεση της ημερομηνίας του Διαγωνισμού είναι εφικτή διότι δεν επηρεάζει την υλοποίηση της Έκθεσης και προβλέπεται γενικά από τους όρους του Διαγωνισμού.

Επειδή μικρότερης εκτάσεως παρέμβασή μας αγνοήθηκε το 2014 και φοβούμενοι ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος, κοινοποιήσαμε το Αίτημά μας με αποκλειστικό και μόνο κίνητρο να τύχει έμπρακτης υποστήριξης σε Κρατικές, Περιφερειακές, Τοπικές Αρχές καθώς και Φορείς (Υπουργείο Ανάπτυξης Εποπτεύουσα Αρχή ΕΒΕ, Γενική Γραμματεία Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Συνήγορο του πολίτη, Βουλευτές ΑΜΘ, Περιφερειακούς Συμβούλους ΑΜΘ, Επιμελητήριο Καβάλας).

Θεωρούμε και νιώθουμε ότι είναι άδικο, αδιανόητο και προκλητικό η μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση της ΑΜΘ στο κλάδο των Εκθέσεων από το 1990 που το 2008 και το 2010 κατασκεύασε την εν λόγω Έκθεση αφήνοντας πανθομολογουμένως άριστες εντυπώσεις να βρίσκει επανειλημμένα (2014 και 2016) «φράκτες» που της αφαιρούν το δικαίωμα έστω να δώσει μια προσφορά.

Οδηγηθήκαμε σ΄ αυτό το Δελτίο Τύπου, διότι περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον εάν τα λόγια των Αρχών και Φορέων για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την ενίσχυση της Περιφερειακής Ανάπτυξης γίνουν πράξη ή όχι και θα επανέλθουμε.

Δίκτυο Εμπορικών Εκθέσεων από το 1990

Μιχάλης Ε.Α. Μακαρίου

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την                                          Πέμπτη 31 Μαρτίου στη κεντρική πλατεία Καβάλας στις 19:00
Επόμενο άρθροΣε λίγες ημέρες έτοιμο το κέντρο φιλοξενείας προσφύγων στο Χαλκερό Καβάλας