“Δεν θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, πριν υπάρξει εκ νέου συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής”, δεσμεύτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου, εκπροσώπους της περιφερειακής διοίκησης και εκπροσώπους φορέων.

Στη διάρκεια της 4ωρης τηλεδιάσκεψης που διεξήχθη με πρωτοβουλία του υπουργού, το σύνολο των συμμετεχόντων επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου για την επέκταση της δομής, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές όπου οι τόνοι ανέβηκαν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, που θα γινόταν αποδεκτό και από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει την έκτακτη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης σε ενδεχόμενη υπεράριθμη είσοδο μεταναστών/προσφύγων από τα χερσαία σύνορα της περιοχής και την εξασφάλιση λεωφορείων για τη μεταφορά τους σε δομές της χώρας.

Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ σε όσους του προσήψαν “αιφνιδιασμό κινήσεων” απάντησε πως σε όποια χρονική στιγμή κι αν έκανε γνωστές τις προθέσεις του, θα προκαλούνταν οι ίδιες αντιδράσεις.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ενοίκιο Φεβρουάριο και Μάρτιο: Ποιες επιχειρήσεις αφορά
Επόμενο άρθροΠΑΕ ΑΟΚ: Δευτέρα – Παρασκευή και η κοροϊδία συνεχίζεται !!