Η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν κατάφερε να ανανεώσει τις συμβάσεις με κτηνιάτρους που είχαν προσληφθεί μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης πριν ένα περίπου χρόνο, είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι υπόλοιπες περιφέρειες στη χώρα είτε το προέβλεψαν στους προϋπολογισμούς τους, είτε τους αναμόρφωσαν μετέπειτα καθώς υπήρχε πρόβλεψη για να ανανεωθούν οι συμβάσεις αυτές.

Η μη ανανέωση μάλιστα αφήνει μεγάλο κενό στην περιοχή του Έβρου για τους κτηνοτρόφους, με τους κινδύνους των εξωτικών νοσημάτων να παραμονεύουν…

Τα ερωτηματικά είναι τεράστια καθώς εύλογα αναρωτιούνται οι κτηνοτρόφοι μας, πως οι άλλες Περιφέρειες το κατάφεραν. Σύμφωνα με κτηνοτρόφους, παράγοντες της Περιφέρειας δικαιολογούν την σοβαρότητα αυτή εξέλιξη επικαλούμενοι γραφειοκρατικούς λόγους καθώς και νομικούς. «Φαίνεται πως η δική μας Περιφέρεια, ερμηνεύει τη νομοθεσία διαφορετικά από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας», σχολιάζει κτηνοτρόφος που μίλησε στο alexpoli.gr.

Πως θα καλυφθούν άραγε μέσα στις γιορτές οι ανάγκες των κτηνοτρόφων μας σε κτηνιατρική κάλυψη;

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει ήδη το πρόβλημα και θα κινηθεί για να «μπαλώσει» την κατάσταση αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και θα πάρει μερικές εβδομάδες. Για να «σωθεί» η κατάσταση, μαθαίνουμε πως θα κάνει το ίδιο το υπουργείο αναμόρφωση προϋπολογισμού για να συμπεριλάβει τις ανανεώσεις των συμβάσεων. Κάτι που οι άλλες περιφέρειες…

Πηγη alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΤελικός το σημερινό ματς για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας….
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Παγγαίου