Τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν ανακοίνωση της Νομαρχίας Αδριανούπολης σύμφωνα με την οποία έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά το βράδυ της Πέμπτης.

Μια ανακοίνωση της Νομαρχίας Αδριανούπολης έχει βάλει φωτιά και πάλι στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Την ανακοίνωση η οποία αναφέρεται σε πυροβολισμούς στον Έβρο αναπαράγουν όλα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως ισχυρίζονται, τουρκικό σκάφος, ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό Έβρο, δέχθηκε πυρά από την ελληνική πλευρά.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι η νομαρχία Αδριανούπολης, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν από την πλευρά της Ελλάδας στον Έβρο και πως τα πυρά σταμάτησαν όταν η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης, το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην περιοχή του χωριού Ραχμάντζα (Rahmanca) στον Έβρο, η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό διέκρινε ένα πτώμα – που διαπιστώθηκε ότι ήταν μετανάστη- εγκλωβισμένο στις ρίζες ενός δέντρου.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι την ώρα που η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων φωτογράφιζε το πτώμα, το σκάφος της δέχτηκε πυρά από την ελληνική πλευρά.

“Μια ομάδα 10-12 ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας με στρατιωτική παραλλαγή, άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της αστυνομίας ειδικών δυνάμεών μας, το υπεύθυνο προσωπικό μας αμέσως έλαβε θέση και αφού πυροβόλησε στον αέρα οι πυροβολισμοί σταμάτησαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν πως υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες τουρκικά μέσα «ανακάλυψαν» μετακίνηση «6.000 μεταναστών» προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πληροφορία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με τον πιο επίσημο τρόπο από την ελληνική πλευρά.

πηγή: Onalert.gr

Προηγούμενο άρθροΤάνια Ελευθεριάδου | “Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε τον πρωτογενή τομέα της Καβάλας”
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας: Πού θα δοθούν κατά προτεραιότητα τα 32 δισ. ευρώ