Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αδυναμίας του κράτους, σε επίπεδο Περιφέρειας σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, στην εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης μας για αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα διαβήματα της Διοίκησης εις μάτην ,το νοσοκομείο Ξάνθης αγωνίζεται αβοήθητο.

Όταν όλη η χώρα γνωρίζει ότι ο Νομός Ξάνθης μαστίζεται από τα συνεχή κρούσματα του κορονοϊού το κράτος αντί να σπεύσει να βοηθήσει, να δράσει κεραυνοβόλα  και αποτελεσματικά, συσκέπτεται. Αντί να δείξει την ισχύ του και εν μία νυκτί να φέρει στο νοσοκομείο με ελικόπτερο –σαν αυτό που μας επισκέπτεται ο κ.Χαρδαλιάς- μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό, (pcr)το οποίο να λειτουργήσει την επόμενη μέρα , αναλώνεται στο αν θα είναι ή όχι νομότυπη η παραγγελία των αντιδραστηρίων για την λειτουργία του μηχανήματος! Είναι τραγικό.

Ο Νομός που καθημερινά μετρά τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού, εξυπηρετείται στέλλοντας δείγματα για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη ή στην Θεσσαλονίκη όπου στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη μέρα και συχνά την μεθεπόμενη ή και αργότερα θα πάρει αποτελέσματα. Όταν τοπικό ιδιωτικό εργαστήριο τα δίνει αυθημερόν. Είναι στην κρίση του καθενός ο τρόπος  λειτουργίας του κράτους ,ο σεβασμός που επιδεικνύει στον πολίτη που πάσχει και στον γιατρό που πασχίζει να τον βοηθήσει.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, γιατροί στα όρια της αντοχής τους  παλεύουν χωρίς ελπίδα ότι θα λήξει ο αγώνας καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν αδιάλειπτα, οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν αναπληρώνονται, χειρουργεία αναβάλλονται, προγράμματα εφημεριών καταρτίζονται με υπέρβαση, οι καλοκαιρινές άδειες απομακρύνονται ,οι αρμόδιοι συσκέπτονται και αντί να επιβάλουν τουλάχιστον την αρωγή των γιατρών της πρωτοβάθμιας υγείας προς το νοσοκομείο τους στέλλουν να συνδράμουν αλλαχού, εκτός Νομού.

Ακούει κανείς;

Ενδιαφέρεται κανείς;

Το νοσοκομείο Ξάνθης είναι αφημένο στην τύχη του εν μέσω πανδημίας και οι αρμόδιοι αντί να δράσουν συσκέπτονται.

                                                                                                               Εκ της ΕΙΝΟΚΥΞ

Προηγούμενο άρθροΤουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου από το Συμβούλιο Νέων του Δήμου
Επόμενο άρθροΟργισμένη δήλωση του Δημάρχου Θάσου για δήθεν κρούσμα κορονοϊού και δήθεν μετανάστες