Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι ετήσιες, τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο τιμόνι του Σώματος παρέμεινε -όπως αναμενόταν- ο Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος άλλωστε ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Από τους υπόλοιπους τέσσερις αντιστρατήγους, οι τρεις κρίθηκαν διατηρητέοι και παραμένουν στο Σώμα.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Δασκαλάκη, Κωνσταντίνο Σκούμα και Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από υπηρεσίες εκτός Αττικής.

Αντίθετα, το Συμβούλιο Κρίσεων προχώρησε στην αποστρατεία του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε ως επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Προς πλήρωση της κενής θέσης που άφησε η αποστρατεία του κ. Βασιλόπουλου προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου ο Παναγιώτης Ντζιοβάρας, επικεφαλής μέχρι πρότινος του κλάδου Οικονομοτεχνικών της ΕΛ.ΑΣ.. 

Οι υποστράτηγοι

Στο βαθμό του υποστρατήγου 16 αξιωματικοί κρίθηκαν διατηρητέοι στο βαθμό τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Γιώργος Γιάννενας που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ο Γιώργος Καστάνης, επικεφαλής του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, ο Παρασκευάς Σανιδάς, αναπληρωτής ΓΑΔΑ.

Στο βαθμό του υποστρατήγου παρέμειναν ακόμα ο Πέτρος Τζεφέρης, Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Γιώργος Κανέλλος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ο Ηλίας Κοσσυβάκης Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αντίθετα, πέντε υποστράτηγοι παίρνουν το δρόμο της αποστρατείας. Ανάμεσα σε αυτούς ο μέχρι πρότινος ΓΑΔΑρχης Γιώργος Ψωμάς, που διετέλεσε επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και είχε μακρά καριέρα στην ΕΚΑΜ, ο Στέλιος Βολυράκης που υπηρετούσε στο γραφείο του υπουργού και ο Νίκος Μενεξίδης, επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις κρίσεις των Ταξιάρχων.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Alexander Haditaghi προς τον πρόεδρο του ΑΟΚ για την εξαγορά της ομάδος
Επόμενο άρθροΧωρίς νερό ο Λιμένας Θάσου-Σοβαρή η βλάβη σύμφωνα με τον Δήμαρχο