images.watchit.gr

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έπειτα από την σύλληψη γνωστού τζιχαντιστή και μέλους της Αλ Κάιντα, στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για τον 29χρονο Βόσνιο Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, πιο γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες ως “Al Maxim”, ο οποίος μαζί με έναν 25χρονο από την Υεμένη, προσπάθησαν να περάσουν στην Τουρκία μέσω Αλεξανδρούπολης, με σουηδικά διαβατήρια, καθώς είναι και οι δυο Σουηδοί υπήκοοι.

 

Σκοπός του “Al Maxim”, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα στο τομέα προπαγάνδας, στο πλευρό του “Al Mousa”, του ανθρώπου που συντονίζει την προπαγάνδα των αποκεφαλισμών στους αιχμαλώτους του “ISIS”.

 

Τζιχαντιστές… τουρίστες
Ο “Al Maxim” συνελήφθη μαζί με το φίλο του στα ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης, λίγο πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο με κατεύθυνση την Τουρκία, την οποία θα επισκέπτονταν δήθεν για τουρισμό.
Στην κατοχή των δυο φερόμενων τζιχαντιστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια 30 εκ. ένας αορτήρας πολεμικού όπλου, 6.400 κορόνες Σουηδίας, 1.270 ευρώ, 600 δολάρια ΗΠΑ και 3.600 λίρες Συρίας.

Η σύλληψή του – Έφθασε Αλεξανδρούπολη μέσω Αθήνας
Από την πρώτη στιγμή που ο “Al Maxim” πάτησε το πόδι του στη χώρα μας στις 22 Ιανουαρίου, προερχόμενος από τη Σουηδία, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έγιναν η σκιά του.
Άλλωστε σε βάρος του 29χρονου Βόσνιου έχει εκδοθεί δελτίο διακριτικής επιτήρησης, λόγο των σχέσεων που είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν με την “Αλ Κάϊντα”.

Ο 29χρονος, μαζί με το φίλο του, καθίσαν δυο ημέρες σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να συναντηθούν με άλλα άτομα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν οδικώς προς την Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Αλεξανδρούπολη.
Όταν πια οι ελληνικές υπηρεσίες κατάλαβαν πως είναι δυνατόν τα “πουλιά να πετάξουν” για Συρία, μέσω της Τουρκίας, ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Εκεί, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή στρατιωτικού υλικού σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για μια κατηγορία που ουσιαστικά αποσκοπεί στην πολυήμερη κρατήση των δυο φερόμενων τζοχαντιστών, με σκοπό να ενημερωθεί το ευρωπαϊκό κέντρο αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας, καθώς φαίνεται πως τουλάχιστον ο “Al Maxim” γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για το “ISIS” και εάν θελήσει να δώσει πληροφορίες τότε αυτές θα αποτελέσουν έναν μικρο θησαυρό για την αντιμετώπιση των πυρήνων του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” στη Γηραιά Ήπειρο.

Η σύνδεσή του με την Αλ Κάιντα
Άλλωστε ο Σουηδός από την Βοσνία, φαίνεται πως έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την Αλ Κάϊντα και τους Φονταμενταλιστές της Μέσης Ανατολής από το 2004, που αποτέλεσε μέλος τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ο “Al Maxim” στρατολογήθηκε στη “Τσιχάντ” την περίοδο 2000 – 2004 σε τζαμί που επισκέπτονταν συχνά στο Γκέτεμποργκ, όπου κυριαρχούσε το κήρυγμα του μίσους απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Απειλούσε να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο!
Από το 2004 απασχολεί τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ο “Al Maxim” κατά κόσμον Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, καθώς απειλούσε να τινάξει στον αέρα το Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο.

Ο 29χρονος τζιχαντιστής είχε συλληφθεί το 2004 στο Σεράγεβο μέσα στο διαμέρισμα του έχοντας στην κατοχή του 20 κιλά ΤΝΤ, όπλα και μια ζώνη με εκρηκτικά όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι βομβιστές “καμικάζι”.
Η σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από έρευνες που είχαν κάνει αμερικανικές, βρετανικές και σουηδικές μυστικές υπηρεσίες, έπειτα από βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, όπου φαινόταν ένας κουκουλοφόρος να απειλεί με επιθέσεις στο Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο.
Από την ανάλυση που είχαν κάνει οι μυστικές υπηρεσίες προέκυπτε σαφώς πως πρόκειται για βίντεο της Αλ Κάϊντα, ενώ ο μασκοφόρος δεν ήταν άλλος από τον “Al Maxim”.

Το επίμαχο βίντεο, εκτός των άλλων, έδειχνε δυο μασκοφόρους μέσα σε ένα δωμάτιο να πραγματοποιούν συνδεσμολογίες σε εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν σε ζώνη για “καμικάζι”, ενώ δίπλα τους έχουν έναν εκτοξευτή όλμων και το δωμάτιο είναι γεμάτο από όπλα.

 

Τότε ο “Al Maxim” είχε καταδικαστεί σε 14χρονια φυλακή, τα οποία εξέτισε σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σουηδίας, καθώς είναι υπήκοος της συγκεκριμένης χώρας.
Εξέτισε τελικά ποινή 10χρονων και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα σε βάρος του εκδόθηκε δελτίο διαρκούς επιτήρησης το οποίο διαβιβάστηκε άμεσα στις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών.

πηγή newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕνισχύθηκε με τρόφιμα το Κοινωνικό παντοπωλείο
Επόμενο άρθροΑποκλεισμός της Θάσου άυριο το πρωί