Μια ενέργεια που εκτιμήθηκε δεόντως από όλη την πολιτεία είναι και η κληροδότηση περιουσιακών στοιχείων από ευεργέτες που ήθελαν μετά το θάνατο τους όλη τους η περιουσία να εκμεταλλεύεται για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων. Έτσι με τη μορφή του κληροδοτήματος εκατοντάδες αγροτικά και αστικά ακίνητα αποφέρουν τεράστια ποσά τα οποία υποτίθεται προορίζονται για την ενίσχυση σύμφωνα με τη βούληση του ευεργέτη.Τα κληροδοτήματα αυτά διοικούνται από συμβούλια στη σύνθεση των οποίων συμμετέχουν κατά περίπτωση διάφοροι πολίτες ανάλογα με τον τόπο που βρίσκονται αυτά αλλά και με τον δικαιούχο των χρημάτων πχ για κληροδότημα της Ξυλαγανής τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση του σχολείου της περιοχής το ΔΣ αποτελείται από εκλεκτούς παράγοντες του οικείου Δήμου και εκπαιδευτικούς.

Κατά καιρούς προσπαθήσαμε να μάθουμε για την τύχη μερικών κληροδοτημάτων αλλά συναντήσαμε απόλυτη σιωπή από αρμόδιους υπαλλήλους που δεν ήθελαν ή δεν ήξεραν να μας ενημερώσουν ποια είναι και με ποιο τρόπο είναι εκμεταλλεύσιμα.

Τελευταία δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή γραφείο που στελεχώθηκε από ικανούς και έμπειρους επιστήμονες που έχουν αντικείμενο εργασιών να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση αυτή. Και από την έρευνα αυτή άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες περιπτώσεις που μυρίζουν μπόχα και δυσοσμία αφού τα ακίνητα εκμεταλλεύονται απίθανοι άνθρωποι με τα χρήματα να οδεύουν σε θολούς προορισμούς.
Τελευταία διαπίστωση που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι και ένα κληροδότημα της πόλης της Κομοτηνής που δόθηκε για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος της πόλης. Σήμερα αναφερόμαστε σε γενικές γραμμές λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά πολύ σύντομα θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες για τους συμβούλους που υποτίθεται ότι έπρεπε να διαφυλάξουν την περιουσία και τα χρήματα που απέδωσε αυτή και όχι με ύποπτες, παράτυπες και καταχρηστικές πράξεις να ροκανιστεί όλο το οικονομικό απόθεμα.

Ο έλεγχος που γίνεται από το κράτος απέδειξε πλαστογραφίες πρακτικών και άλλων στοιχείων που δείχνουν μεγάλη απάτη αφού και τα χρήματα που χάθηκαν είναι περίπου 400.000 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα που όπως φάνηκε και σε άλλες περιπτώσεις έβαλαν το χεράκι τους για να οδηγηθούν απάτες στο αρχείο του δικαστικού μεγάρου. Αυτά για σήμερα, τα σπουδαία σε άλλη έκδοση μας.

Πηγή:fonirodopis.gr

Προηγούμενο άρθροΖητείται άτομο
Επόμενο άρθροΑστυνομικοί Ροδόπης προς Κατρούγκαλο: «Ραντεβού στους δρόμους κι όποιος αντέξει!»