Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Λευκίμμη του Έβρου μαίνεται ακόμη, έχοντας πλέον περάσει εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς, σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr.

«Δεν έχει φτάσει στον πυρήνα του πάρκου, αλλά είναι εντός», επιβεβαίωσε η ίδια πηγή στη LiFO. «Από την πρώτη στιγμή δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές και όλες οι προσπάθειες εστίαζαν στην προστασία του δρυμού», προσθέτει.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 11:30 το πρωί, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες που υποδαυλίζονταν από τους ισχυρούς, νότιους ανέμους άνω των 5 μποφόρ. Τώρα η ένταση τους κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε μποφόρ.

Με την δύση του ήλιου, τα 4 αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα καθηλώθηκαν αλλά ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ με 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

«Οι φλόγες καίνε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους, η αγωνία μας είναι να μην φτάσουν στον πυρήνα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, εκτιμώντας πως θα δοθεί ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Μηχανήματα έργου επιχειρούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ η αστυνομία και κλιμάκια της πυροσβεστικής ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς αναζητώντας πιθανούς υπαίτιους, καθώς κανένα ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί.

Το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στον Έβρο, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Πυλαία Φερών. Για την ώρα οι φλόγες δεν απειλούν τον οικισμό και στο μέτωπο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δέμπα-Λεμονίδη με τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε Δημήτρη Μπαντέκα για εξεύρεση μεγάλων χώρων για τους φοιτητές
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Χρήστος Ρέμος