img_0798.jpeg
Ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με τον αγωγό TAP: 

Μετά την δημόσια συζήτηση και τα δημοσιεύματα περί την αξιοποίηση των πόρων εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ξεκάθαρα ότι:

Διατύπωσε την άποψη το 50% των πόρων να διατεθούν σε οριζόντιες δράσεις και έργα που αφορούν – ωφελούν όλους τους κατοίκους της ΑΜ-Θ μέσω διαφανούς επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας. Οι πληρωμές μετά από διαφανείς διαδικασίες και συμφωνία του ιδίου του ΤΑΡ θα γίνονται απευθείας απ΄αυτόν στους «αναδόχους» του κάθε έργου.

Υπάρχουν δράσεις – έργα και ενέργειες σε επίπεδο Περιφέρειας που κανένας άλλος δεν μπορεί να υλοποιήσει πλην αυτής.

Από τη διέλευση του αγωγού δημιουργείται βάρος όχι μόνο στα σημεία διέλευσης αλλά και για το σύνολο των κατοίκων της ΑΜ-Θ. Ακόμη όμως και στα σημεία διέλευσης, οι αρμοδιότητες δεν ανήκουν αποκλειστικά στους Δήμους αλλά είναι διαμοιρισμένες και σε άλλους θεσμικούς φορείς.

Ουδέποτε υποκαταστήσαμε ή υπεισήλθαμε στο ρόλο άλλων θεσμών, ιδία των Δήμων, στους οποίους παρέχουμε αποδεδειγμένα απεριόριστη υποστήριξη και υπερβάλλον ενδιαφέρον. Αντίθετα, τονίζουμε, ότι το άθροισμα των 22 Δήμων δεν μπορεί ως συνδικαλιστικό όργανο να λάβει αποφάσεις υποκατάστασης του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια είναι ισχυρός θεσμός στο σύστημα διακυβέρνησης της Πατρίδας και υποστηρίζει τις σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας με τους Δήμους, στα πλαίσια των διακριτών τους ρόλων, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΔιεργασίες για παρέλαση καρναβαλιστών την Τσικνοπέμπτη 3/3 στη Χρυσούπολη
Επόμενο άρθροΗ πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας «Ισορροπιστής αεροσκαφών» καταχειροκροτήθηκε στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΙΣ