Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας “Φωνή της Ροδόπης”, στην περιοχή έχει ξεσπάσει άγριος εμφύλιος μεταξύ των εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας λόγω της φημολογούμενης μετάθεσης του Γενικού Προξένου Κομοτηνής Ali Riza Akinci στη Βουλγαρία. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο οδηγός του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου τον έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο, σε δρόμο της Ξάνθης και αφού τον απείλησαν, τον άφησαν ελεύθερο λίγα λεπτά μετά. 
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο Χουσεΐν Τζιχάν επισκέφθηκε τον Αχμέτ Μετέ, με τον οποίο διατηρεί συγγενική και φιλική σχέση, εκτελώντας συχνά και καθήκοντα οδηγού του. Κατά την αποχώρησή του τις βραδινές ώρες από την οικία του Μετέ στην Ξάνθη, ισχυρίστηκε ότι υπέστη ολιγόωρη απαγωγή από άγνωστους δράστες, οι οποίοι τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα όχημα όπου τον απείλησαν, τον εξύβρισαν και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Ο παθών κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι οι δράστες τον τρομοκράτησαν δηλώνοντας ότι ήταν μέλη της οργάνωσης «Οι Φρουροί της Θράκης» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα νέα γραφεία του κόμματος ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στην Αστυνομία, όπου ανέφερε το περιστατικό, στη διάρκεια της ολιγόλεπτης απαγωγής του, δεν του άσκησαν βία αλλά του είπαν να μεταφέρει κάποιες απειλές για τον Α. Μετέ και μέλη της οικογένειάς του ενώ γνώριζαν ακόμη και κάποια ιατρικά δεδομένα. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν ελληνικά, συστήθηκαν ως «Φρουροί της Θράκης», δηλαδή με τον τίτλο που γράφτηκε σε τοίχο, από τους αγνώστους που είχαν προκαλέσει φθορές στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB στην Κομοτηνή ενώ όταν τον άφησαν ελεύθερο αντάλλαξαν μεταξύ τους μια φράση στα τουρκικά.

Οι αρχές της περιοχής παρακολουθούν με προβληματισμό την υπόθεση ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχουν κάποια θολά πλάνα που καταγράφησαν από κάμερες αλλά και αυτόπτες που είδαν το περιστατικό από μακριά.

“Φωνή της Ροδόπης”: Στα «μαχαίρια» οι ομάδες Akinci και Sener

Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας αυτή τη στιγμή είναι κυριολεκτικά χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, ένα του νυν Προξένου Ali Riza Akinci και ένα του πρώην Προξένου Ilhan Sener στο οποίο ανήκει γνωστός μειονοτικός δημοσιογράφος και άτομα του περιβάλλοντος του. Μάλιστα για τον δημοσιογράφο που φημολογείται ότι είναι το «μακρύ χέρι» του Sener στη Θράκη ο κορυφαίος παράγοντας της μειονότητας μας αποκάλυψε ότι διαχειρίζεται λογαριασμό με ψευδώνυμο στο facebook, μέσω του οποίου αναρτά συνεχώς αρνητικές δημοσιεύσεις και κατηγορίες κατά του νυν Προξένου Akinci.

Στο στρατόπεδο δε του τελευταίου ανήκουν κορυφαίοι παράγοντες της μειονότητας μεταξύ των οποίων ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, αλλά και οι Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Μάλιστα οι τελευταίοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, με εσπευσμένο ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Άγκυρα όπου είχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας κατόρθωσαν να επιτύχουν την παραμονή του Akinci στη Θράκη.

Είναι σαφές πλέον ότι η Άγκυρα, κατά την προσφιλή της τακτική, προσπαθεί να διευθετήσει τις «εσωτερικές» διαφορές που υφίστανται μεταξύ των στελεχών της μειονότητας με προβοκατόρικες ενέργειες και εφευρίσκοντας μία οργάνωση εθνικιστικής γραμμής («Οι Φρουροί της Θράκης») χρησιμοποιώντας την «όπως την βολεύει». 

Πηγή:onalert.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΔήλωση Βασίλη Ξούλόγη για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Παγγαίου