Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής και του Έθνους ομολόγησε τις πράξεις του – φέρεται πως είχε “στρατολογηθεί” από τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου Ρόδου

Περισσότερα στοιχεία για την σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας από δύο ημεδαπούς ο ένας εκ των οποίων με καταγωγή από τη Ροδόπη, αποκάλυψαν πριν λίγο η Καθημερινή και το Έθνος.

Οι δύο εφημερίδες μετέφεραν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των κατασκόπων, ενώ μεταφέρουν επίσης την πληροφορία πως έχει ομολογήσει την πράξη του αυτός που κατάγεται απο την Ροδόπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατάσκοπος από τη Ροδόπη, που εργαζόταν σε πλοία στην άγονη γραμμή Ρόδου – Καστελόριζου φωτογράφιζε ελληνικά πολεμικά πλοία και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου Ρόδου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και αυτός κατάγεται από την Θράκη.

Θυμίζουμε πως σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο υπάλληλος του προξενείου στρατολόγησε τον ναυτικό, με τον τελευταίο να καταγράφει και να μεταφέρει πληροφορίες για τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτών και τις κινήσεις των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.Έγινε έρευνα στο σπίτι του απ’ όπου κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Πηγή:xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 1.194 νέα κρούσματα – 68 νεκροί και 577 διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΤην δικαίωση τους ζητούν οι έμποροι της Καβάλας για την άρνηση της Αποκεντρωμένης για την μείωση των ανταποδοτικών τελών