1-1476256117

Το βλέμμα στην Ελλάδα και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές έχουν στρέψει πλέον οι αγοραστές ακινήτων από τις γείτονες χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία.

Στην περιοχή μας, την μερίδα του λέοντος έχουν οι περιοχές της Μάκρης, και η παραλία της Αγίας Παρασκευής, η περιοχή των Δικέλλων και της Μεσημβρίας, αλλά και του Αη Γιώργη.

Όπως εξήγησε ο Χαλίλ Αλή Ογλού, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, αυτό που επιζητούν οι περισσότεροι, είναι μια παραθαλάσσια περιοχή, κοντά στον τόπο τους, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαινοέρχονται συχνά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Πρόκειται για ανθρώπους ευκατάστατους ως επί το πλείστον οι οποίοι πέρα από εξοχικές κατοικίες, ενδιαφέρονται και για την δημιουργία επιχειρήσεων στην περιοχή, πρόσθεσε ο Χαλίλ Αλή Ογλού.

Φυσικά, ο βασικότερος λόγος είναι ο οικονομικός, καθώς στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον ένα ακίνητο, μια εξοχική κατοικία κοστίζει πολύ λιγότερο από ότι σε ένα τουριστικό θέρετρο στις γείτονες χώρες.

Προηγούμενο άρθροΠαγώνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο
Επόμενο άρθροΚατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας!