Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το έργο LNG, εξέφρασαν στη συνέντευξη τυπου που έδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και του Συντονιστικού Οργάνου στην Αλεξανδρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησαν να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα την εν λόγω επένδυση, αφού όπως επεσήμαναν η ενημέρωση των Αλεξανδρουπολιτών είναι ανύπαρκτη.

Όπως υπογράμμισαν, οι κίνδυνοι για το περιβάλλον είναι ορατοί, πράγμα που έχουν ήδη επισημάνει επιστημονικοί φορείς οι οποίοι είχαν πάρει θέση και για το αντίστοιχο έργο στην Καβάλα.

Παράλληλα, έγινε λόγος και τις επιπτώσεις του έργου και στον τομέα της Αλιείας, ενώ αμφισβητήθηκαν ανοιχτά, οι θετικές οικονομικές επιπτώσεις που επικαλούνται οι υποστηρικτές του έργου, όπως οι θέσεις εργασίας.

Τέλος, τα μέλη της επιτροπής αγώνα, εξέφρασαν και έναν επιπλέον προβληματισμό ο οποίος αφορά στις επιπτώσεις που θα επιφέρει το έργο και στον κλάδο του τουρισμού, αφού η πλωτή εξέδρα θα βρίσκεται σε κοινή θέα από τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο που δεν γίνει δεκτό το αίτημα για τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, προτάθηκε κλιμάκιο από την επιτροπή καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης να μεταβούν στον αρμόδιο για το ζήτημα υπουργό.

Πηγή:http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/entonh-h-anhsyxia-gia-ton-lng-apo-ta-melh-ths-epitrophs-agwna/post28893

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΗΚΕΘ οργανώνει”Εικαστικά εργαστήρια σύγχρονης δημιουργίας”
Επόμενο άρθροΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Υπουργείο και ΟΗΕ διαψεύδουν κατηγορηματικά τη μετεγκατάσταστη προσφύγων