Άνισο αγώνα δίνουν οι Ενώσεις του Περιφερειακού Τύπου για να ενημερώσουν τους συναρμόδιους κυβερνώντες για την αναγκαιότητα “ύπαρξης” του έντυπου περιφερειακού τύπου που το κλείσιμό του μεθοδεύει η Κυβέρνηση αλλά… εις ώτα μη ακουόντων ! ! !
Το πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα δεν αγγίζει τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Αυτό που προέχει είναι το να παραμείνουν όσο το δυνατόν λιγότερες έντυπες εκδόσεις και εύκολα ελέγξιμες από τους Κυβερνώντες. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρξει με τα έως και τώρα δεδομένα.
Στη σειρά των επαφών μελών των διοικήσεων των τεσσάρων Ενώσεων του Περιφερειακού Τύπου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ. 

Ο κ Υφυπουργός μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσής του διένειμε επιστολή που είναι “παρηγοριά στον μελλοθάνατο” και αναφέρει:
 «Το θέμα των υποχρεωτικών «δημοσιεύσεων» στον περιφερειακό Τύπο και που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει μαζί με την Τρόικα να το καταργήσει, υπενθυμίζω ότι μέσα στη Βουλή και με προσωπική μου μάχη ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, αλλά και με τη στήριξη πολλών συναδέλφων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, το είχαμε αποκρούσει επιτυγχάνοντας πολύμηνη παράταση ισχύος. 
Το βασικό ακαταμάχητο επιχείρημα που θέτουν από τότε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η διασφάλιση της διαφάνειας στις αναθέσεις των δημοσίων, δημοτικών και περιφερειακών Έργων.

Καμία καταχώρηση που αφορά δημόσιο Έργο και επί της ουσίας χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να αλλοιωθεί σε μία εφημερίδα, ταυτιζόμενη μάλιστα με συγκεκριμένη ημερολογιακή ημερομηνία.
Αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί σε κανένα διαδικτυακό τόπο, όπου και οι hackers μπορούν να παρεμβαίνουν, αλλά ταυτόχρονα πολύ εύκολα μία δημοσίευση μπορεί να ανέβει και την επόμενη στιγμή να εξαφανιστεί. Στον ηλεκτρονικό κόσμο που ζούμε, αυτά τα ξέρουμε πάρα πολύ καλά.
Αφήνω τελευταίο το επίσης ισχυρό επιχείρημα, ότι αυτές οι δημοσιεύσεις είναι μία τονωτική οικονομική πηγή για τις περιφερειακές εφημερίδες που δίνουν αγώνα επιβίωσης, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός αφού αφορά συνεργασία ιδιωτών με ιδιώτες. Για να μην προσθέσω, ότι σε ένα έργο, Π.χ., προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου Ευρώ, είναι κόκκος στην άμμο το ποσό των 200 έως 500 Ευρώ που καταβάλλεται σε μία εφημερίδα για μία δημοσίευση. Δηλαδή μιλάμε για 0.5 τις χιλίοις.  
Επαναλαμβάνω, όμως, ότι για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ το θέμα έχει να κάνει με τη διαφάνεια.
Το θέμα των δημοσιεύσεων το συζήτησα σήμερα με τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και του ζήτησα να δώσει άλλη μία δίμηνη παράταση στην ισχύ των δημοσιεύσεων. Συμφώνησε.
Αυτό σημαίνει, ότι θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τις τελικές και οριστικές ρυθμίσεις, γιατί κανένας σε αυτή την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να αγνοεί τα θέματα της διαφάνειας και του λογαριασμού που οφείλουμε να δίνουμε στον Έλληνα φορολογούμενο, στον Έλληνα δημότη. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι θεσμοί, που κατά τ’ άλλα πολλές φορές μας κατηγορούν για αδιαφάνεια, ζητώντας – ορθώς – για λήψη μέτρων».

Πηγή:http://www.thrakitoday.com/2016/02/blog-post_15.html?m=1

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε παράνομο σκουπιδότοπο στη Νικήσιανη στη περιοχή Μπάφρα σε παλαιό Λατομείο-video
Επόμενο άρθροΤην 1η Απριλίου οι αιτήσεις σε 30 δήμους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα